Мариана Еклесия кани приятели на изложба и рецитал

На 12 октомври, от 18.00 ч., в Национален музей "Земята и хората" ще бъде открита изложба с авторски рецитал на скулптурката Мариана Тинчева – Еклесия. Тя кани свои приятели  самостоятената изложба от пластики на дърво и скулптури от бронз. Специалната вечер е под надслов "40 години плодове на душата".

Публиката ще има възможността да чуе музикални изпълнения на проф. Снежана Барова – пиано.

Повече за Мариана Еклесия
Мариана е завършила е Международен туризъм във Варна, Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски” и курс „Основи на дипломацията”  на Софийския университет. През 1994 г. приема духовно име Еклесия, което означава църковна. Работила е като екскурзовод, журналист, доброволец в хоспис „Донка Паприкова”.

Тя прави скулптори от 40 години, има над 5 самостоятелни изложби. Освен това е и талантлива писателка и поетеса, която има няколко издадени книги: романът "Сън срещу събота", който е посветен на плевенската учителка Анастасия Димитрова, отворила през 1841 г. първото светско училище за момичета в една от килиите на църквата "Св. Николай" в Плевен; биографичната повест „Живот за вярата” (2003 г.), която е преведена на английски език; „Училище по благочестие” – сборник на християнска тематика с разкази за деца и ученици (2007 г.); „Непорочната жертва” – сборник разкази за хора с увреждания (2008 г.); „Пътувания във вярата” – пътеписи от Светите места (2009 г.) , "Второто пристигане на Малкия принц", удостоена е с национални литературни награди за поезия и проза.

Прочетете още:
Интервю с Мариана Еклесия: Бог винаги е с нас, но ние не винаги сме с него
Видео с Мариана Еклесия

Сподели в: