Маратон на четенето 2010 завършва утре в Благоевград

От 19 до 27 април 2010 г. в България се провежда за пореден път кампанията "Маратон на четенето". В тазгодишното му издание се включиха 69 библиотеки от 35 града и 20 села. Последната му спирка е утре, 27 април, в Благоевград. В библиотека "Паница" на Американския университет в България от 19.00 часа студенти от АУБ от класовете на проф. Владимир Левчев и проф. Майкъл Коен ще четат свои творби.

В него се включват хора от всички възрасти – от първокласници до възрастните. Най-малките участват в състезания за правилно и изразително четене на приказки, измисляне на нов и различен край. Маратонът включва освен четене на чужди и авторски текстове, различни семинари, изложби, срещи с творци на словото и др. Четенията се извършват в библиотеки, училища, читалища, по централните улици и площади в градовете и селата на страната.

Инициативата е посветена на Световния ден на книгата и авторското право – 23 април и организирана от Българската библиотечно-информационна асоциация в рамките на националната инициатива „Четяща България 2010".

Сливенската библиотека обяви началото на детски литературен конкурс
Хумор и сатира шестват в "Поетично кафене"

Сподели в: