"Малки приказки" – фотоизложба на Моника Роменска

От 14 февруари  до 7 март в Галерия – книжарница София Прес, ул. “Славянска” 29 ще се състои изложбата "Малки приказки" на Моника Роменска.

През пролетта на 2010 г. Моника Роменска посещава като резидент CITE INTERNATIONALE DES ARTS, в Париж. Впечатленията от престоя я вдъхновяват да направи една изложба – от и за Париж, базирана на нейни фотографии – гледни точки и отражения, без допълнителна обработка. Това е така нареченият Fine Art Print върху ръчна графична хартия, същата която използва при печатането на графичните си работи. Експозицията в галерия-книжарница София Прес включва 48 работи с приблизителен размер 50 – 35 см всяка и фотоинсталация 250 – 300 см.

•    Повече за идеята от авторката:

„Обожавам приказките. Те са повече от поезията, защото са по-широко скроени, по-достъпни и по-разбираеми. И по-отдавна. И по-красиви. И най-важното! – животът, уви, не е поезия, но e една приказка. Понякога ужаснa, понякога баналнa, понякога неочакванa, но винаги красива. И е навсякъде. Понякога измислица, понякога истина, понякога отражение на двете. Огледало. Трябва ли да чакаме да се счупи, за да вадим парченцата от окото, както Her Андерсен разказва? Това се вижда и усеща от всеки по различен начин. Не е ли това една приказка. Номерът е в изгубването и в невероятността. И в смисъла на тези неща. Най-голямото и най-малкото едновременно. И ти сред тях. Това е. Дори се случват чудеса. Животът е приказка. И аз я обожавам.”

Сподели в: