Малки Поетики – селекцията е готова, финалът е на 14 декември

Селекцията на творбите в конкурса "Малки Поетики" е направена, финалът е на 14 декември, в 16:00 ч. в салона на кино „Влайкова“ (ул. „Иван Асен II“ 11)."Влайкова".

Сред представянето на младите творци на фестивала, журито ще определи по 1 победител във всяка от 3-те категории, който ще получи парична награда от 100 лв. и правото да участва във фестивала СОФИЯ: ПОЕТИКИ през 2014.

Журито в състав:

Румен Баросов (председател) – поет и писател, член на УС на Сдружението на българските писатели, главен редактор на списание „Ах, Мария”, председател на Студентско читалище „Св. Климент Охридски”

Атанас Звездинов – поет, преводач, журналист, автор на над 20 книги, сред които няколко за деца, член на Съюза на българските писатели;

Ясен Атанасов – писател, културолог и журналист, директор на фестивала „София: Поетики”, член на Асоциацията на писателите в България;

Ивайло Кицов – музикален критик и журналист, дългогодишен главен
редактор на сп. „Ритъм”;

Павел Стойчев – Surbahar, музикант и композитор, който се изявява в различни стилове. През годините е работил и концертирал в групи като Band Оf Mad Women, Bluba Lu, Samodelia, Korai Orom, Pumpal, Tubifex, с
Миленита и други;

Данаил Алексиев – художник, дизайнер на сп. „Лик” и на фестивала „София: Поетики”,

определи следните млади творци за участие във фестивала „Малки Поетики”, който ще се проведе на 14 декември (събота) от 16:00 ч. в салона на кино „Влайкова“ (ул. „Иван Асен II“ 11).

Литература

София Роглева, Лили Славова, Адриана Василева, Мария Страшилова, Велемир Димитров, Александър Станков, Стефан Кичев, Аделина Иванова, Николинка Кирилова, Атанас Дойков, Цвета Каменова, Яна Николова, Калина Иванова, Йоана Велева, Петко МК, Марта Воева, Стефан Йовчев, Лилия Димитрова,
Соня Станева, Илияна Иванова, Калина Тонковска, Давид Мавродиев, Никол Георгиева, Мериан Иванова, София Паунич

Музика

група „Mneme”, Добромир Ценов, група „Flyswatter”

Визуални изкуства

Александра Младенова, Ивайла Генева, Емилия Стефанова, Ивелина Иванова, Коста Каракашян, Имрен Кючюксу, Боян Атанасов, Мария Владимирова, Надя Абаджиева.

Още за Малки Поетики:

„Малки Поетики” е фестивал, организиран от Студентско читалище „Св. Климент Охридски” и инспириран от международния фестивал СОФИЯ: ПОЕТИКИ (www.sofiapoetics.eu). Необходимостта от нови лица на българската литературна, музикална и арт сцена провокира екипът на фестивала да потърси начин за откриването и популяризирането им. С „Малки Поетики” подаваме ръка на талантливите ученици, като ги въвеждаме в света на литературата, музиката и визуалните изкуства.

Фестивалът е съфинансиран по Програмата за изпълнение на общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Сподели в: