Малки Поетики – крайният срок на конкурса наближава

Малки Поетики е конкурс за млади творци на възраст от 10 до 18 години, организиран от организиран от студентско читалище „Св. Климент Охридски 1997 г. Той ще се проведе на 1 декември (неделя) от 16:00 ч. в салона на кино „Влайкова“ (ул. „Иван Асен II“ 11). Кандидатите трябва да изпратят свои произведения в следните категории:

литература
– авторска поезия или проза, която може да бъде прочетена на глас в рамките на 5 минути,

музика – соло изпълнители, DJ-и или групи с авторски проекти в следните жанрове: рок, поп, джаз, класическа музика, рап, електронна музика,

визуални изкуства – видеоарт, мултимедия, експериментално кино, анимация, живопис, рисунка, др.

на електронен адрес: info@sofiapoetics.eu или на адрес: София, бул. „Витоша“ 25, ет. 1 най-късно до 25 ноември 2013 г.

Жури, съставено от известни български творци, ще избере до 15 поети или прозаици, до 10 музиканти (соло изпълнители, DJ-и или банди) и до 5 визуални артисти за участие във фестивала МАЛКИ ПОЕТИКИ. Те, както и точната програма на феста, ще бъдат обявени на 27 ноември.
След представянето им на фестивала журито ще определи по 1 победител във всяка от 3-те категории, който ще получи парична награда от 100 лв и правото да участва в тематичната вечер на феста СОФИЯ: ПОЕТИКИ през 2014 г.
 
Малки Поетики е фестивал, изцяло инспириран от международния фестивал София: Поетики  (www.sofiapoetics.eu).

Необходимостта от нови лица на българската литературна, музикална и арт сцена провокира екипът на фестивала да потърси начин за откриването и популяризирането им. С МАЛКИ ПОЕТИКИ за втора поредна година подаваме ръка на талантливите ученици, като ги въвеждаме в света на литературата, музиката и визуалните изкуства.

Фестивалът е съфинансиран по Програмата за изпълнение на общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Сподели в: