"Малката черна рокля" – роман за необикновената обикновена жена

На книжния пазар това лято може да намерите "Малката черна рокля" е роман от Джейн Л. Роузън за обикновената и същевременно необикновена жена (Издателство "Кръгозор").

Книгата започва с известната мисъл на Ив Сен Лоран – „Най-важното в една рокля е жената, която я носи”. Какво се случва със съдбите на девет жени, докоснали се до една малка черна рокля? Историята ще ви очарова и забавлява от началото до края.

 * * *
Традицията на „Блумингдейлс“ повелява всеки сезон да има една малка черна рокля –хита на сезона. Тя е върху кориците на списанията, по витрините на магазините, на червения килим. Това е Роклята – дискретна, елегантна, изискана. И всяка нюйоркчанка копнее да я има.

Роклята кара млади момичета да се гледат в огледалото и за първи път да виждат, че оттам ги гледа жена; зрели жени да се въртят и оглеждат с нея като момиченца; очите на млади и стари мъже да се обръщат след нея. Защото така действа красивата рокля. Кара обикновената жена да се чувства необикновена. Красивата рокля не остарява. Тя е вечна и носи мъничко магия.

Малката черна рокля се превръща в една от героините, сред които са продавачка, частен детектив, секретарка, студентка…  Всички те живеят в Ню Йорк и на пръв поглед са напълно различни, но всъщност ги обединяват страстите, емоциите и преживяванията, през които преминават, а житейските им пътища са свързани от една рокля и усещането, когато са облечени в нея.

В книгата се преплитат няколко истории – за любовта, която може да те срещне на необичайно място, за втория шанс, за обидата от изневярата, за удовлетворението от работата, за житейската равносметка.

Романът на Джейн Л. Роузън е любовно писмо не само към малката черна рокля, но и към Ню Йорк. В пъстрия и динамичен град, в който съдбите на хората се пресичат, винаги се намира история, която заслужава да бъде разказана.

„Малката черна рокля” е първата книга на Джейн Л. Роузън, която излиза в България. Вече е преведена на десет езика и събира все повече позитивни отзиви, като от „Пъблишърс Уийкли” я определят като „забавно четиво, с добър сюжет – перфектен роман за летния сезон“.

Откъс от книгата

Сподели в: