Малийските песни на Ди Ди Бриджуотър взривиха НДК

Невероятно пътешествие на джаза от африканските му корени до днес, в съчетание с една велика певица – Ди Ди Бриджуотър (Dee Dee Bridgewater), с голямо сърце и много енергия и музиканти от световна класа – това взриви сцената на НДК снощи.

Ди Ди бе уникална! С невероятния си глас, разнообразни песни с малийски произход и силна джаз интерпретация, с историята на всяка, разказана чувствено преди изпълнението й, с прекрасна червено-златна рокля, която както тя сама каза е взела от сестра си, с танци, с усмивки, с много емоция и връзка с публиката през цялото време. На сцената пяха още сестра й Мамани и Кабине Куяте.

След края макар и много уморени от над два часа на сцената Ди Ди и нейните приятели представиха още една песен, на бис, което бе наистина много желано и приветствано от публиката.

Зала 1 на НДК странно не бе успяла да се напълни, малка част от хората явно не знаеха къде са се отзовали и си тръгнаха по средата, но имаше и силни фенове, които се скупчиха още в началото отпред и танцуваха и пееха през цялото време.

От екипа на Kafene.bg искрени поздравления за Явор, Маргарита, Людмил и останалите от екипа, допринесли за тази изключителна джаз-вечер!

Танци и празнично настроение обещава носителката на Грами Ди Ди Бриджуотър

Ди Ди Бриджуотър представя новия си проект в София

Сподели в: