Максим Ярославов-Максо открива първа самостоятелна изложба

На 20 май художникът Максим Ярославов-Максо открива своята първа самостоятелна изложба "От А към Л, прем М до Я". Платната ще могат да бъдат видяни в галерия "Анима" до 6 юни. Официалното откриване ще започне в 20.10 часа.

Максо е роден в София. Завършва Националната художествена гимназия, след което и Националната художествена академия, специалност “Книга и печатна графика”. Същевремено с това, той е сред основателите на изцяло новото ъндърграунд художествено течение след промените, противоречивото улично изкуство – графити.

Стремежът му за изследване и експериментиране с идеи, форма, цвят и композиция, както и комбинирането на културни и субкултурни елементи на изобразителната материя, създават една изключително разнообразна и богата визуална атмосфера. Вече постигната, тя надхвърля рамките на определено стилистично присъствие.

На това събитие ще имате рядката възможност да се потопите в неповторим космос от творби, подбрани с цел да покажат малка част от пътя на един многопрофилен и неординарен по рода си артист, какъвто е Максо.

Вижте още:
Фотоизложба предтавя испанското кино

 

Сподели в: