"Майстора и Маргарита" на картина

Изложба, вдъхновена от книгите и художествените образи, ще се състои в галерия- книжарница "София прес". Експозицията е наречена " Същност- Essence" и е дело на младата художничка Светлана Генчева- Съни. Събитието се организира от Съюза на българските художници и е първата самостоятелна изложба на Съни.

Светлана, която е завършила  Националната художествена академия, ще представи 20 маслени платна, специално създадени за изложбата. Изборът на книжарница „София Прес” не е случаен, тъй като част от картините са от едни от най–известните произведения на съвременната литература – „Майстора и Маргарита” на Михаил Булгаков, „Вино от глухарчета” на Рей Бредбъри, „Опит за летене” на Йордан Радичков, „Вещицата от Портабело” на Паоло Куелю, „Като гореща вода за шоколад” на Лаура Ескивел, „Последна Любов в Цариград” на Милорад Павич. Картините на младата художничка не са илюстрации, а са вдъхновени от отделна дума или образ в текста и създават една нова история, нова реалност, дори тръгват в друга посока.

Светлана Генчева – Съни е родена в София през 1981 година. Завършила е „Дизайн на детската среда” през 2005 г. и „Рекламен дизайн” през 2007 г. в Националната художествена академия в София. Понастоящем работи предимно в областта на рекламната графика и е преподавател в катедра „Визуални изкуства” на Нов български университет.

Изложбата се открива на 16 февруари /понеделник/ от 18.30 часа.

Сподели в: