Майките също са секси от Кати Уинкс и Ан Семанс

Издателство „Слънце“, 2007 представя в поредицата „Гореща зона“ – "Майките също са секси" от Кати Уинкс и Ан Семанс.

Има един проблем в живота на всяка жена, за който като че ли не е прието да се говори – как да съчетае отговорностите на майчинството с времето и желанието за секс. За първи път на български език се появява книга, посветена точно на този проблем.

Книгата „Майките също са секси“ разглежда подробно всички психологически промени в живота на жената по време на бременността и след раждането, свързани с начина, по който възприема себе си и своето тяло, както и отношението й спрямо секса. Цялата информация в книгата и всички съвети се основават на мнения на специалисти сексолози и психолози, собствения опит на авторките, а също и на истински истории, разказани от най-големите експерти в тази област – самите майки.
Авторките са убедени, че сексуалното желание при раждали жени е по-силно и те имат редица предимства в постигането на удовлетворяващ сексуален живот. В същото време обаче появата на бебето (а дори и самата бременност преди това) поставят на първо място в приоритетите на жената грижите и щастието на нейното дете. Въпреки обезпокоителните изводи (според проучвания родителите отделят около 20 минути седмично за интимност помежду си), книгата оптимистично внушава, че има начин жената да приеме новите си отговорности на майка и да не подцени другите важни отношения в живота си – тези с парньора й.
Забавно, увлекателно, чрез анекдоти и весели случки, авторките напътстват жената как:
да се радва на щастлив сексуален живот по време на бременността;
да изгради правилна преценка за тялото си и да опознае неговите потребности;
да постигне желаното удоволствие в секса след като е станала майка;
да съчетае успешно ролите си на родител и партньор;
да преоткрие страстта в живота си и да разнообрази сексуалния си живот;
да разговаря с партньора си за своите желания.

Книгата съдържа толкова богата информация за секса и значението му за постигане на хармонични отношения, че би била интересна не само за бременни и раждали майки и техните партньори, но и за всички дами, които искат да разберат по-добре своята сексуалност и да разпалят страстта в живота си.

Ан Семанс
е била автор на онлайн рубриката „Сексът и родителството“ на известното американско списание Hip Mama и е постоянен сътрудник в уебсайт, посветен на женската сексуалност. Кати Уинкс е здравен консултант в калифорнийската Дарителската банка за сперма, където осигурява информация и подкрепа на жени и мъже, станали родители благодарение на сперма, дарена от донори. Освен на тази книга, двете са автори още на „Хармонични вибрации. Наръчник за секс“ и „Женски наръчник за секс в интернет

Сподели в: