"Мажор & минор" с Виктор Бенев и Момчил Атанасов

Виктор Бенев – Маримба, лап-топ и електроника и Момчил Атанасов – Clavia Nord Piano, лап-топ и електроника – заедно на сцената на 11 ноември 2016.

От последното им участие заедно са минали четири вълнуващи години и за двамата музиканти. Виктор Бенев е в последна година от магистърската си степен в джаз отдела на Парижката национална музикална консерватория, записва два сингъла със своя френски квартет и е на път към първия си албум. Момчил Атанасов свири и работи неуморно с основаното от него “Open Source Trio”, с което прави турнета из цяла Европа и записва два албума.

Проектът, който ще представят на българската публика в клуб Maze е с изцяло авторска музика и е озаглавен “Мажор & минор”. Тази идея за контраст и противоположност е в основата на репертоара на това дуо. Запазвайки езика на джаза и импровизацията, език на който от години и двамата общуват в допълнение на близките си приятелски отношения, Виктор и Момчил интегрират в музиката си съвременни ритми и звучности вдъхновени от жанровете в електронната музика (House, Drum & Bass, Trip hop, и т.н.). За цел те си поставят да създадат музика, която е интелигентна и елегантна, и същевременно танцувална и ритмична.

Вход: 10 лв. на място в деня на събитието. начало – 20:30 ч., край – 22:30 ч.

Сподели в: