Мадона: "Аз изоставих Майкъл Джексън"

Това признание прозвуча от Мадона на церемонията по връчване на видео наградите на MTV за 2009, която се проведе в Radio City Music Hall. Мадона изрече паметни думи за Краля на попа, като призна, че в последните му години го е изоставила. "Аз го изоставих. Ние го изоставихме." Мадона спомена за тежките обвинения срещу Джексън и допълни, че преди всичко Джако беше човешко същество. А след това и Крал. Цялата зала се изправи на крака, слушайки спомените на Мадона за покойния Майкъл Джексън.

Друго паметно излизане на сцената направи сестрата на певеца – Джанет Джексън, която изпя дуетната им песен "Scream". Докато певицата танцуваше на сцената, зад нея на огромен екран се показваше видеоклипа на песента. Така зрителите добиха усещането, че и двамата танцуват заедно.

Големият победител, обрал статуетките на музикалната телевизия е безспорно дивата Бийонсе. Хитовата изпълнителка грабна най-важното отличие – това за видео на годината за клипа си към парчето "Single Ladies". Лентата бе наградена и в категорията за най-добра хореография и монтаж. С три приза си тръгна и големият конкурент на Бийонсе Ноулс – Lady GaGa, която също имаше девет номинации. Скандалната певица спечели наградата за дебют за първия си сингъл "Poker Face", а също така и за сценография и специални ефекти за новото си видео "Paparazzi".

Три отличия взеха и музикантите от Greеn Day – за най-добро рокендрол видео, режисура и кинематография за "21 Guns".

Бритни Спиърс спечели награда в категорията "Най-добро поп видео".

Най-добро видео при дамите стана "You Belong to Me" на Тайлър Суифт, а при силния пол триумфира "Live Your Life" на рапъра TI. 

Сподели в: