Мадлен Стойчева за InspireMe Conf Petrich 2017

Разговаряме с вдъхновяващата Мадлен Стойчева, която разказва за предстоящата InspireMe Conf Petrich 2017 и защо всеки трябва да опитва нови неща, ако иска да намери истинското си призвание и мечтана реализация.

Разкажете ни за събитието InspireMe Conf – как се зароди идеята и как намери своята реализация?

InspireMe Conf Petrich 2017 се роди след поканата ми към Стоян Костадинов да бъде лектор на FutureU – друго събитие за професионално ориентиране, което организирам. В разговора ни тогава той сподели, че има идея за мотивационно събитие в нашия роден град Петрич. След което проведохме анкета сред учениците в града, която потвърди нуждата от такова събитие. И нещата просто започнаха да се случват.

Къде намерихте подкрепа за реализацията на този мащабен проект?

SUPERHOSTING.BG бяха първите които откликнаха и повярваха в нас. Разбира се, Община Петрич, които откликнаха с предоставянето на зала за събитието. Подкрепата на лекторите, които повярваха в нас и ни се довериха. WebAnd, които ни финансираха, “Pirin Spring” и всички наши приятели от „Аз мога – тук и сега“, “Design Weekend”, “Design Mix”, Езикови училища „Intelect”, Софийска фотогравска школа. На всички искам да благодаря, защото ни помагат да направим InspireMe Conf Petrich 2017 реалност!

Кой е поканен да се включи?

Каня всички ученици, както и студенти, които не знаят с какво искат да се занимават, искат да намерят себе си и да се мотивират. Защото аз силно вярвам, че InspireMe Conf Petrich е събитие, на което можеш да намериш вдъхновение.

Лесно ли е за младите хора да намерят своето призвание и реализация? И доколко осъзнато важни за тях са подобни събития?

Съдейки сама по себе си, това не е никак лесна задача. И не защото сме в България или нещо ни пречи. Просто в 21-ви век има страшно много професии, от които свят ти се завива. Ето защо това, което правя за себе си, е да експериментирам. Няма как да разбереш кое е твоето нещо, докато сам не опиташ.

Аз самата тръгнах от такова събитие и силно вярвам, че щом си избрал да отидеш и да чуеш какво имат да ти кажат тези хора, осъзнато си направил правилния избор.

Трите най-важни неща, според Вас, за успеха на младия човек днес?

О, само три ли?!

Амбиция. Аз самата съм изключително амбициозен човек.

Постоянство. Когато си постоянен в това което правиш, резултатите сами те водят до успеха.

Подкрепа. Вярвям, че екипът от хора и средата, от която си заобиколен, са изключително важни за бъдещото ти развитие.

Сподели в: