Магията на традицията – в изложбата "Етно" на Светлин Ненов

Изложба живопис "Етно" на Светлин Ненов ще бъде открита утре от 18:30 часа в галерия "Актив Арт" – Варна (ул. "Дунав" 5).

С “Етно” Светлин Ненов отгръща нова страница в творческата си биография. Познат на публиката с изящния си и нежен рисунък, ориентиран към любими сюжети – море, балет, цветни и фигурални  композиции, религиозни сюжети и образи, днес той ни въвлича в магията на традицията. Темата е интерпретирана през последните две години по различни поводи съвсем спонтанно, за да стигне своето убедително звучене в обща експозиция. Случайно или не, това съвпада с един факт от биографията на художника – 20 години от първата изложба.

“Етно” е въздишка по отминалото време и свързаните с него позабравени ценности. “Етно” изтупва от праха на забравата старата българска архитектура, звъна на чановете, кукерските шествия … ”Етно” е и мост между забързаното ни всекидневие и непреходното. 

Светлин Ненов е роден през 1961 г. във Варна.  Завършил е Великотърновския университет  “Св.Св. Кирил и Методий” . Автор с богата творческа биография – самостоятелните му изложби са над 30. Добре познат и оценен е не само в страната, но и извън пределите й. От 2001 г неизменно присъства в афиша на галерия “Актив Арт “ със самостоятелна изложба. Той е в петицата на най-предпочитаните и продавани художници на галерията.

Сподели в: