Магията на Коледа в Държавен куклен театър Варна

"Снежанка и вълшебният подарък" е празничният спектакъл, с който Държавен куклен театър Варна посвещава малчуганите от морския град в магията на Коледа. Огромни снежинки преобразяват театралната зала, а мултимедийните ефекти карат малките зрители да се пренесат в чудния свят на зимната красота.

Добрите вълшебства се случват в малка заснежена къщичка край гората, където Снежанка очаква своите джуджета. В стихналата гора времето върви бавно, а снегът се сипе ли, сипе… Докато в един миг в ръцете на Снежанка изненадващо пада необикновена кутия с четири вълшебни предмета. В търсене на голямото вълшебство актьори и деца преминават през четири истории, които подготвят малките за най-очаквания момент – пристигането на Дядо Коледа.

В деня на първата зимна виелица във Варна Дядо Коледа и Снежанка се появиха в пълния си блясък и зарадваха с подаръци послушните деца, дошли на представлението.

В ролята на Добрия Старец влиза Галин Гинев, а прелестната Снежанка е Евгения Василева. В спектакъла участват любимците на варненските деца Диана Цолевска, Диана Стайкова, Емилия Петкова и Екатерина Василева.

Свежите костюми са работа на Адриана Добрева, а музиката е на композитора Христо Намлиев.

Спектакълът ще се играе и в самото навечерие на Коледа – на 22 от 11 ч. и 23 декември от 11 и от 12,15 ч.

Сподели в: