Магически умения и чиста наука преобразяват материята в „Чиракът на магьосника”

С конкурс към новия филм на Брукхаймър – "Чиракът на магьосника", най-умелите български магьосници ще посетят Балканския фестивал по илюзионно изкуство 2010 в Солун. Всички фенове на филма, увлечени по приложната магия, може да участват в конкурса “Покажи своята магия, спечели и се научи от най-добрите” във vbox7.com/contests/chirakanamagiosnika . Участниците трябва да заснемат видео със своя магия до 29 юли, за да се борят за голямата награда – посещение за двама на Балканския фестивал на илюзионното изкуство 2010 в Солун. Най-харесваното от потребителите видео ще бъде обявено на страницата на vbox7.com на 02.08.2010 г. Следващите видеа с най-добър резултат ще донесат на създателите си три броя магическа флаш памет и десет магически пъзела.
В „Чиракът на магьосника” демонстрацията на мистериозни умения на героите впечатлява с преобразяването на коли и съживяването на дракони, орли и бикове.

Сред най-запомнящите се сцени е внушителното преследване с коли по Таймс скуеър. А с магическото докосване на Балтазар Блейк специално изработеното за сцените копие на ролс-ройс “Фантом” 1935 г. се преобразява в модерна спортна кола. Този великолепен артефакт привлича вниманието навсякъде по време на снимките. Местни хора и туристи се снимат пред него сякаш е една от звездите във филма. Гордият собственик на „Фантома” е самият Никълъс Кейдж, запален почитател на винтидж коли.
  
 “Повечето ролс-ройс автомобили са специални, защото са правени на ръка в ограничени бройки в Англия”, разкрива Дан Дитрих, който поддържал ролс-ройса по време на продукцията. “Но това, което отличава този е, че е единствен по рода си. Няма други точно като него. “Ролс-ройс” са направили около 2000 “Фантома”, а от тях само 19 са купета. По онова време средната цена на ролс-ройс е няколко пъти по-висока от цената на къща.” “Копието е доста добро”, допълва Дитрих. “Невероятно е, че е направено само за 6 седмици.”
“Точно това имам предвид, като казвам, че този филм е страхотно рали”, смее се Джей Барушел. “Има шеметно преследване с най-бързите и най-привлекателните автомобили на земята. В сцената буквално минаваме през сърцето на Манхатън и влизаме в огледален свят, където всичко е на обратно.”

Зрелищната история в „Чиракът на магьосника” се завърта около личността на Балтазар Блейк (Никълъс Кейдж), умел магьосник в днешен Манхатън, който се опитва да предпази света от древния си опонент, злия магьосник Максим Хорват (Алфред Молина) и да спаси изгубената си любов (Моника Белучи). В нестихващата борба Балтазар трябва да открие своя наследник. Дейв Стътлър (Джей Барушел), който е съвсем обикновен студент по физика, попада случайно в схватка между двамата магьосници и привлича вниманието на Балтазар.  В иновативната и епична приключенска комедия двамата преминават през центъра на древен конфликт между доброто и злото, а чиракът Дейв ще има нужда от целия си кураж, за да оцелее, да спаси града и да спечели момичето на мечтите си.
Официалната премиера на „Чиракът на магьосника” в България е на 23 юли 2010. Филмът вече се излъчва предпремиерно в киносалоните в София, Пловдив и Варна, а от този петък и в Стара Загора. За актуална информация от света на магиите може да се присъедините към фен страницата на филма във Фейсбук.

Сподели в: