"Магическият кръг" от Катрин Невил

За книгата:
Снейк Ривър, 1989 г. – Главната героиня Ариел, специалист по ядрена безопасност, внезапно става наследник на огромна сума пари и семейни документи, които се оказват древни ръкописи. Ръкописите ще отключат невероятни тайни не само от миналото, но и на приближаващия нов милениум; ще отведат героинята в центъра на смъртоносна интрига и в мистерия, която се развива през вековете. Нейното наследство е желано съкровище и заветна цел за няколко групировки, които са готови на всичко, за да притежават ръкописите й. Древните свитъци ще разкрият истинското местонахождение на 13-те свещени реликви, както и на „местата на сила и мощ” някои сред които са Нюрнберг, изгубените градове на Соломон. Същинската тайна на ръкописите обаче е, че този който го притежава, ще притежава и властта в новата ера, и нещо повече – сила на живот след смъртта.
Йерусалим, 32 г. от н.е. – През последната седмица от живота на Христа, докато светът застава на прага на един нов цикъл от 2000 години, император Тиберий отчаяно се опитва да разшифрова кода на една много стара загадка. Но не е единственият. Всеки, който разчете кодовите следи, ще притежава силата да контролира съдбата на света.

За автора:
Катрин Невил е родена през 1945 г. в Сен Луис. Работила е като компютърен експерт за IBM и Honeywell, била е консултант на алжирското правителство, международен съветник към ОПЕК, професионален фотограф, манекенка и художничка, вицепрезидент на Bank of America. Изявява се и като специален консултант в изследователския ядрен център в Айдахо, където участва в създаването на софтуерни програми за автоматизирани системи за контрол. Занимавала се е с програмиране на фондови борси и е работила в транспортна фирма. Големият й опит в различни сфери и позволява още с първия си роман "Осем" да стане световна бестселър авторка. Следват още няколко бестселъра. Живяла е няколко години в Европа, но сега се е установила в Сан Франциско и пише продължението на "Осем", който скоро ще бъде филмиран.

Издава: ИК Унискорп
Страници: 560
Корична цена: 15 лв.
Превод: Теодора Давидова
Премиера: 21 септември 2009 г.

Сподели в: