"Магическата стълба на успеха" от Наполеон Хил разкрива тайната на богатите

Седемнадесет принципа на закона на успеха – това е тайната на някои от най-богатите и влиятелни хора като олигарси, магнати и индустриални собственици, която разкрива американецът Наполеон Хил в книгата "Магическата стълба на успеха". Книгата е своеобразно ръководство, издадена за издадена за първи път в САЩ през 1930 г.

Във времена на криза хората се чувстват все по-несигурни и пробват всевъзможни начини да постигнат успех или да запазят досегашното си благополучие. Подобно на рецесията в САЩ през 30-те години на миналия век, настоящата икономическа ситуация в световен мащаб също кара милиони хора да прибягнат до съвет какво е нужно, за да се радват на успех. 

Авторът твърди, че ако човек успее да получава това, което пожелае, без да нарушава правата на околните, значи той притежава уникална по рода си сила. С помощта на седемнадесетте принципа постигналите успех се радват именно на тази сила, смята Хил. Въпросните принципи (сред тях са т. нар. колективен ум, самоувереността, способността да се спестява, въображението, ентусиазмът и др.) могат да бъдат полезни не само когато става дума за бизнес, а и във всяка една сфера от живота, тъй като те водят до конкретни финансови резултати, допълва специалистът.

В подкрепа на своята теза Хил, получил лично писмо от един от най-големите бизнесмени в историята на САЩ, занимавал се със стоманодобивна промишленост – Андрю Карнеги, прави нещо, което никой до момента не се сеща да направи: пита най-великите в онези времена хора и получава отговор на въпроса, който вълнува всички останали. Въпросът, разбира се, е: „Какво е онова, което прави тези хора победители?“ Именно това изстрелва Хил на върха…

Въпреки че „Магическата стълба на успеха“ е едва вторият от редица особено успешни трудове на Хил, тя се оказва от огромно значение за последвалата я „Мисли и забогатявай“, която е най-продаваната мотивационна книга на всички времена, а според проучване на „USA Today“, проведено сред бизнес лидери, тя е и едно от петте най-въздействащи издания в тази сфера. В настоящата редактирана и осъвременена версия на „Магическата стълба на успеха“ (с предговор на Патриша Г. Хорън) Хил посочва също и тридесетте най-често срещани причини за провал, някои от които са: лошото възпитание, липсата на добре дефинирана цел и амбиция, непочтеност, егоизъм и др.

Превод от английски: Дочка Тотева
Страници:192
Корична цена: 12 лв.
Издателство: "Изток-Запад"

Сподели в: