„Лятото на ангелите“ на Дот Хъчисън – нова книга от „Милениум“

Демоничен маниак раздава правосъдие в „Лятото на ангелите“

Имало едно време ангел, който спасявал деца… и убивал родителите им. Това е сърцевината на страшната приказка, около която се оплита паяжината на мистерията в дългоочаквания  премиерен трилър „Лятото на ангелите“ от нашумялата американска писателка Дот Хъчисън.

Смразяващият кръвта роман е по книжарниците, тиражиран от „Милениум“. С логото на водещото издателство ще откриете и предходните две книги на младата авторка, която бързо покори въображението на читателите в родината си и в още десетки страни и си спечели десетки хиляди фенове. Първите й два романа „Градината на пеперудите“ и „Майските рози“ светкавично станаха хит на книжния пазар и у нас.

В „Лятото на ангелите“ агент Мерседес Рамирес намира пред входната си врата дете с окървавено плюшено мече в ръце. Ужасеното момченце разказва, че ангел отмъстител е убил е родителите му пред очите му, а сетне го е донесъл тук, за да го спаси. Оказва се, че думите му не са детински фантазии.

Случаят се разраства като лавина – почти всеки ден на верандата на полицайката мистериозно се появява ново зашеметено от преживяването дете с играчка в ръце. Кой е този жесток „ангел“ и каква е причината за дивашката му вендета? Правосъдие или отмъщение раздава той с нарастващия брой трупове на родители?

Агентите от Отдела за престъпления срещу деца са стъписани от ужасяващите истории, на които се натъкват в хода на разследването си. Детективите са изправени пред трудната дилема да решат кое е по-опасно за децата: болезнените спомени от преживяната травма или шокът от насилственото ѝ предотвратяване.

В лутането между пълните с неясноти разкази на малките сирачета и объркващите улики от местопрестъпленията агент Рамирес започва да се съмнява дори в нравствените си разбирания: кое е зло и кое – добро, кой е престъпник и кой – жертва!

„Завладяваща тъмна история за насилие и изкупление, разказана през очите на жертвите. Първокласен криминален трилър за любителите на серийни убийства.“, пише за книгата „Крайм Бук Ривю”.

„Хъчисън е уловила перфектния баланс между мрака на ужаса и светлината на надеждата, което превръща последната част от Колекционерската трилогия в изключително четиво на доказан майстор в жанра, „Бродуей Букс ъф Уърлд Ривю”.

И трите книги в трилогията The Collector на Дот Хъчисън разбулват мистерии, свързани с действията на опасни маниаци, серийни убийци, които сякаш „колекционират“ своите жертви. Оттам идва и името на прочутата вече поредица, в която само рамката и разследващите агенти са едни и същи, а историята е винаги различна – все по-плашеща, увлекателна, добре измислена и още по-съвършено разказана.

„Лятото на ангелите“ е на български в превод на Елена Павлова. Автор на въздействащата корица, както и на първите два романа, е художникът Живко Петров.

Сподели в: