Лятото идва с LIBIDO Project в НДК

QUARTO & AKAGA готвят общ музикален проект на 17 май в НДК. Той се нарича LIBIDO Project и представя неочаквано добра музикална комбинация с лятно фънки настроение.

Класическите музиканти от QUARTO QUARTET и група AKAGA миксират фънк, фюжън, джаз, класика, DJ бийтовете на DJ Borche, прекрасни секси женски вокали и мулти-инструменталното включване на Мишо Шишков. Голяма част от програмата ще се състои от нови, специално замислени и създадени от двете групи денс-парчета. А ако някой все пак разпознае любома своя песен, то със сигурност тя ще е добре “маскирана” с нов аранжимент и поднесена в забавен летен вариант, в унисон с настроението на проекта.

“За нас е предизвикателство да излезем от рамките на класическия концерт и да предложим абсолютно нов поп-денс продукт”, споделят с ентусиaзъм Иван Пенчев, лидер на QUARTO QUARTET. Краси от AKAGA добавя: “С настъпване на лятото и слънчевото време вярваме, че хората ще имат нужда точно от един цветен и енергичен LIBIDO Project”.

Репетиционният и творчески процес по проекта тече с пълна сила, простирайки денс бийтове и емоции в пространството между България и скандинавието, където група АKAGA е на турне.

Музикантите от LIBIDO Project са намислили и подготвят записите на едно кипящо от енергия либидо-парче, което ще пуснат в ефир през април – месец преди премиерата на събитието на 17 май. Скоро ще бъдат обявени още подробности около проекта, който определено ще бъде сред акцентите на предстоящия Салон на изкуствата в НДК.

Билетите за LIBIDO Project вече са в продажба в системата на Ticketportal.bg и Билетен център в НДК.
Цената на един билет е между 20 и 50 лв, според мястото в залата.

QUARTO:
Quarto Quartet са музикантите Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола) и Димитър Тенчев (виолончело).

Създаден като клавирен квартет през 2005 г., впоследствие съставът на квартета е разширен с бас, втора цигулка и кларинет, които дават повече възможности за изпълнението на разнообразни концертни програми. Един от най-качествените състави от класически музиканти у нас, Quarto Quartet е носител на редица награди от национални и международни конкурси.  През 2011 г. съставът е избран и представя България със забележителен концерт в зала “Йехуди Менухин” на Европейският парламент в Брюксел. За постиженията си музикантите са удостоени с престижните национални награди „Кристална лира“ 2014 и „Златното перо“ 2015 на слушателите на FM Classic radio. За последните десет години имат стотици концерти по света и у нас – пред многохилядна публика, като всеки техен проект е събитие, създадено с креативност и вдъхновение, в съвсем различни жанрове музика – класика, джаз, поп, рок. 

&
AKAGA:
Група Акага е една от най-популярните български групи, сформирана от студенти от Националната музикална академия през 1992 г. Музиката им представлява уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и хип-хоп. Когато се появява Акага е първата малка група (извън познатите биг бенд състави), която има брас секция като водеща в музиката й. През първите години от съществуването си музикантите работят предимно в България, но популярността им расте и през 1998 и 1999 г. групата е сред малкото родни, които стъпват на сцената на джаз – фестивала в Монтрьо. През 2000-ната година Акага са готови с четвъртия си албум „9”, последван от много промени в състава на групата. От 2007 г насам актуалните членове на Акага са Краси Куртев (фронтмен, бас-китара), Георги Велев (тромпет), Иво Казасов (тромпет), Краси Кирилов-Джоджо (тромбон), Калин Петров (клавир), Петър Главанов (китара) и Димитър Димитров – Дънди (барабани). През 2012 г Акага отбелязват 20 години на сцената с голям концерт в зала 1 на НДК. През годините бандата участва в редиця съвместни музикални проекти с известни български изпълнители, като Графа, Дичо, Тома, Спенс. Независимо от студийните си проекти, Акага продължават активната си концертна дейност в България и чужбина.

Сподели в: