Лятото започна с поезия

"Поетично кафене" изпревари астрономическото лято – 14 поети му постлаха червен килим от стихотворения на тема "Къде си, лято?". На 4 юни се събрахме в кафе-клуб "Влайкова" за традиционната ни среща. Имахме и двама дебютанти: Лили Вълчева и Ангел Ангелов, на които ръкопляскахме най-много. По средата на четенето Онлин Миланов разбра, че е станал дядо и веднага съчини четиристишие за току-що родената си внучка. Така е при нас – винаги има нещо, различно, нещо се случва и стихове валят отвсякъде.

Започнахме с импровизирана игра на асоциации с думата "лято". От това излезе едно шеговито безглаголно стихотворение. Думите и словосъчетанията изброявам в един ден – с покана който иска да ги подреди в стих по свое желание:

"мирис на липа, пъпеш, билки, фотографии, саксофон, китара, биричка, пейки по градинки, секс на плажа, звездни вечери, море, комари, любов, европейско първенство по футбол, щурчета, радост, много слънце, жега, повече свобода, ваканция, пъстри цветове".

Свои стихотворения прочетоха или се включиха задочно: Лили Чолакова, Агапея Полис, Ина Крейн, Рая Вид, Лили Чолакова, Лили Вълчева, Мария Събева, Красимира Скабрина, Денис Олегов, Орлин Миланов, Мариана Еклесия, Ангел Ангелов, Калина Алекс, Никола Апостолов.

Някои акценти от стихотворенията: "лятото е обикновено чудо" (Ина Крейн), "летните любови са като падащи звезди" (Лили Вълчева), "лятото е безсмъртно" (Лили Чолакова).

А който обича Лятото най-много от всички сезони, го пише с главна буква като Калина Алекс. Аз с радост влизам в тази група: "Здравей, Лято!".

Благодарим на всички участници, на отзивчивата публика, която беше с нас и на любезните ни домакини от Кафе-клуб "Влайкова", които ни подкрепят! До нови срещи в есенното "Поетично кафене" през септември!

Благодарим и на Агапея Полис (Поликсения Ангелова), която направи част от снимките.
Всички снимки от събитието вижте във фб страницата на Kafene.bg.

Повече за "Поетично кафене":
"Поетично кафене" е проект на сайта за изкуство, култура и свободно време "Kafene.bg", който провеждаме от 2008 г. Събираме се периодично, за да четем свои авторски стихове/кратки импресии по зададена тема. Срещите ни нямат състезателен характер, а целят да споделим общата си любов към красотата на поезията. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите. От 2016 г. провеждаме срещите четири пъти годишно в кафе-клуб "Влайкова".

Сподели в: