Лятна изложба в галерия "Париж"

На 15 юли в галерия "Париж" ще бъде открита дванадесетата лятна експозиция озаглавена "Summertime". Това е една от най-очакваните изложби, провеждани в галерията  – както от самите художници, така и от редовните посетители.

Всяка година това събитие става повод за дебют на новите за галерията автори, които тази година са повече от всякога. Специално място в експозицията заемат творбите на артистичното семейство Даниела и Владимир Овчарови, които живеят и творят в САЩ вече повече от 20 години. Те заедно с Веселина Томова, Даниела Зекина и Петър Бояджиев (всички живеещи в Канада) и Руслан Котев (Англия)  осмислят една нова за галерията тенденция – да показва на публиката все повече български художници, живеещи и работещи извън България.

За първи път в галерия „Париж“ ще бъдат представени творби и на художниците Павлина Чукич, Станислав Вардев и Анна Димова, както и скулптура на Руси Костадинов. Всички те, заедно с традиционните автори като Бойко Колев и Андриан Бекяров, Росен Рашев– Рошпака, Димитър Вецин, Петър Димов, Ролана (Литва), Севда Потурлян, Богомил Арсов, Росен Кръстев, Иван Нинов и Иван Стратиев ще пресъздадат богатото на цветове и емоции лятно настроение сред посетителите.

Изложбата ще продължи два месеца, през които ще бъде обогатявана с нови творби, които ще могат да бъдат разглеждани и в наскоро обновения сайт на галерия „Париж“.

Сподели в: