Лятна веган фиеста и хардокр пънк музика в Аделанте

На 15 юни, неделя, от 14.00 ч. социален център "Аделанте" отваря врати за лятна фиеста. Вход свободен, както винаги.

Атмосферата и програмата ще бъде наситена с Vegan Straight Edge послания, музика и субкултура.

Слушане на хардкор пънк плочи благодарение на For The Kids Booking Bulgaria, DIY Conspiracy и Ugly and Proud Records;

Лятна веган фиеста от Act!оn Food

Библиотека с фензинове и литература, свързани с хардкор и веган стрейтедж субкултурата, освобождение на животни, радикална екология и др.

След 19:00 прожекция на филми и видео, свързани с антиавторитарната култура на съпротива, освобождение и пряко действие за по-добър свят.

„От радикалните идеи на пънк-рока от 80-те до огнената буря на хардкора през 90-те, веган стрейтедж идеите продължават да бъдат искрата, която разпалва ентусиазма и желанието за промяна в разпадащия се свят на неравенство и апатия. Когато трябва да се започне от някъде, най-добре да започнеш от себе си. Бъди промяната, която искаш да видиш в света. ВЕГАН, защото това не е просто поредната кауза, а революционен праксис за освобождение на животните като част от по-широката борба за социална справедливост, прилагане на принципите на ненасилие и състрадание в действие. СТРЕЙТЕДЖ, защото алкохолът и наркотиците (легални или нелегални субстанции) са инструменти за налагане на зависимост и контрол. Защото замествайки всяка креативност и изключвайки щепсела на своя мозък губиш борбеността си, ставайки зависим и скучен човек. ВЕГАН СТРЕЙТЕДЖ като трамплин към социално съзнание и креативност, лична еволюция към позитивно действие в света.“

Място: Социален център „Аделанте!“ (ул. Гурко 27, сградата във вътрешния двор)

Сподели в: