Любо и Алтерего за Достъп до изкуството

Любо, вече без "Те", подкрепи проекта на галерия Алтерего за достъп до изкуството. Той е сред първите творци, който застана зад идеята за Равностойност пред изкуството. Вече 2 години галерия Алтерего дава възможност на хора със специфични потребности да излагат свои творби в галерията и да участват в пленера Алтерего-Ахтопол.

Певецът, който в момента атакува МTV класациите с хита си Отново вярвам, застана зад идеята на галерията за изграждане на рампи към галерии и училища по изкуства из цялата страна, които да позволят на хора с физически проблеми да се любуват на шедьоври на съвременното и минало изкуство.

На 15 ноември в галерията се осъществи среща на авторите, излагали творбите си през изминалите години, с творци от различни жанрове. Тогава сенатор Патрик Кенеди получи творба от галерията – на младата художничка със слухово увреждане Ваня Кръстева, носителка на званието „Млад художник на 2005 г.”. Тя ще бъде предадена от Център за психологични изследвания на конгрусмена за 3 декември – Световния ден на инвалидите от името на българските творци с физически и психически проблеми в знак на признателност към съпричастността на сенатора към каузата им.

Сподели в: