"Любов по време на холера" – на големия екран в София

Премиерата на "Любов по време на холера" ще се състои на 15 май 2008 г. в София. Stone Village Pictures представя една от най-великите любовни истории, разказвани някога – по вечния шедьовър на носителя на Нобелова награда Габриел Гарсия Маркес.

Обхващащият половин век романтичен епос разказва историята на мъж, който чака над петдесет години своята единствена истинска любов. Номинираният за Оскар актьор Хавиер Бардем е в ролята на Флорентино Ариза, поет и телеграфен чиновник в магическия и чувствен град Картагена, Колумбия. Той открива страстта на живота си, като вижда Фермина Даза (Джована Медзоджорно) на прозореца на бащината й къща. Чрез серия от пламенни писма Флорентино постепенно събужда сърцето на младата красавица, но баща й (Джон Легуизамо) побеснява, когато узнава за тази любов и се заклева да ги раздели завинаги.

С течение на годините Фермина се омъжва за аристократа д-р Урбино (Бенджамин Брат), който следва медицина в Картагена и се бори срещу вълната холера, която мистериозно се разпростира из града. Младата жена е изпратена в Париж и след години, когато се завръща в отново в Картагена, вече е забравила своята първа любов. Но Флорентино все още я помни. Станал богат собственик на кораби, Флорентино се забърква в много любовни афери, но все още копнее за Фермина. Сърцето му е търпеливо и той ще чака цял живот възможността да бъдат заедно.

Под режисурата на Майк Нюъл ("Дони Браско", "Влюбеният април”), "Любов по време на холера" е разтърсващо, чувствено и заплетено пътуване към сърцевината на любовта. Продукцията на Stone Village Pictures е продуцирана от носителя на Златен глобус Скот Стайндорф ("Скрити белези"), а сценарият е на  носителя на Оскар Роналд Харууд ("Пианистът"), по романа на Габриел Гарсия Маркес. В актьорския състава блестят имена като номинираният за Оскар Хавиер Бардем ("Няма място за старите кучета"), Джована Медзоджорно ("Don’t Tell"), Бенджамин Брат ("Трафик"), номинираната за Оскар Каталина Сандино ("Мария, изпълнена с благодат"), Хектор Елизондо ("Хубава жена"), Лив Шрайбър ("Поличбата 666") и Джон Легуизамо ("Мулен Руж").
Екипът на филма включва оператора Алфонсо Беато, ASC, ABC. ("Кралицата"), художника Волф Крьогер ("Отвъд граници"), монтажиста Мик Одсли ("Хари Потър и огненият бокал"), отговорника по костюмите Марит Алън ("Планината Броукбек") и композитора Антонио Пинто ("Градът на Бога").

Сподели в: