"Любов на Boogie Street" от Златко Ангелов

В "Любов на "Boogie Street" Златко Ангелов (Издателство "Скалино", цена: 12 лв.) отново пише за любовта. Хваща читателя за ръка и направо го потапя в най-дълбокото. Една любов – една история, един герой, след нея втора и трета. Разказът е вълнуващ, емоционален и драматичен. Както казва автора: "аз се интересувам как хората преживяват провала на любовите си… Дори от разстояние – във фейсбук да речем – любовта е красива, не защото е поетична, а защото е омесена с калта на живота, с нашите собствени несъвършенства, и въпреки това остава най-добрия начин да ДАВАМЕ на някого."

"Любов на "Boogie Street" представлява три дълги разказа, събрани в една книга, която се чете като роман. В голямата история е скрита по-малка, а в нея – следващата и така – чак до самия край на книгата. Така читателското внимание се подклажда непрестанно с внасяне на нови герои, интриги, тайни.

Ето какво пише самият Златко Ангелов, който също е сред героите в тази книга, в първия разказ „Ранчото на мисионерите“: „Всеки литературно написан сюжет – американците чудесно са назовали тази форма фикция, fiction – е като айсберг. Публикуваният текст е върхът на айсберга, под който лежат сложните пластове на замисъла. И ако в замисъла има само един случаен елемент – не казвам изкуствен или фалшив, а случаен – върхът губи от красотата си и се нацепва, престава да отразява дълбокия слой, който го е издигнал над водата. Този дълбок слой съм аз, писателят, който трябва да съм видял предварително сложната логика на характерите, за да ми изглежда разказът безупречен.“

Прелистете го, за да се уверите сами.

* * *

Снимките са любезно предоставени на "Кафене.бг" от издателство "Скалино".
Фотографиите, направени от автора Златко Ангелов в Кармел, ще бъдат използвани за корици на две от историите в книгата, като и трите истории в книгата през януари ще излязат на пазара във формат ePub като e-book.

Така трите истории в книгата, които образуват "романа" ще могат да се купят отделно като e-book.

Сподели в: