Любов, кариера и семейство – 7

"Може ли да имаме всичко заедно: кариера, любов и семейство?" – това е въпросът, с отговора на който може да участвате в конкурса на Кафене.бг и Театър "София" за наградата – 3 двойни билета за постановката "Тирамису"  за 14 януари 2014 г. Крайният срок за участие е 10 януари, а писмата ви очакваме на: konkurs1@kafene.bg.

* * *
Народът го казал кратко, просто и ясно: Много хубаво,не е на хубаво. Не трябва да сме максималисти, да искаме от всичко и по много, но пък от друга страна живот без мечти за кариера, любов или семейство, живот ли е или е само едно съществуване? Къде е балансът и как да го открием? За някои е лесно, те вече са избрали едната страна на дилемата и следват мечтата си, но други искат от всичко по малко или пък по много? Може би решението е компромис, едното за сметка на другото, но тогава винаги тайно в съзнанието ни ще човърка една малка въпросителна.

Ами ако не бях избрала да се омъжа и да си гледам децата, дали нямаше сега да ръководя преуспяла компания, но пък сигурно щях да съм много самотна… Има и много примери за успели жени с големи и щастливи семейства. Ето една Анжелина Джоли-награди, успехи, деца,много деца, сексапилен мъж… На нея, обаче й помага цяла армия от детегледачки. Значи и този прмиер не е най-добрият:) От друга страна, какво по-хубаво от две малки, топли ръчички, обвили шията ти с любов и тропотът на тичащи крачета.

Май въпросът няма отговор или той поне не е еднозначен.Тогава… решението всеки взима сам, така както го чувства със сърцето си. Ако е сгрешил, в графика на живота все ще се намерии свободна дата за поправителен.

Галя Петрова, гр.София

Сподели в: