Любов, кариера и семейство – 6

"Може ли да имаме всичко заедно: кариера, любов и семейство?" – това е въпросът, с отговора на който може да участвате в конкурса на Кафене.бг и Театър "София" за наградата – 3 двойни билета за постановката "Тирамису"  за 14 януари 2014 г. Крайният срок за участие е 10 януари, а писмата ви очакваме на: konkurs1@kafene.bg.

Вече започнахме да публикуваме някои от текстовете:

* * *

В определен етап от живота на всяка жена й се налага да избира между кариерата, любовта и семейството. Властните дами се спират на първото. Тези със силно развити майчински инстинкти и чувства се посвещават предимно на децата и семейството. Силно емоционалните се пускат по течението на любовта.

Всяка от нас обаче се опитва, повече или по-малко, да съчетае тези поприща на изява. Ще ви шокирам ли, ако застана смело зад тезата, че кариера, любов и семейство могат да се съчетаят успешно? А ще прозвучи ли нескромно, ако напиша, че аз съм се преборила с всичко това? Как ли? С всяка фибра на тялото и уменията си накарайте мъжа до вас да вижда и чувства във вас жената, майката и невероятната любовница.

Определено мисля, че някой жени са родени под щастлива звезда и за тях хармонията на тези три важни неща в живота са се превърнали в реалност. Как се постига всичко това? С много амбиция, много топлота в семейните отношения и умения всеки да си отстоява интересите и личното пространство, без да накърнява останалите членове на фамилията.

Жената трябва да е личност с  професионални умения, талант и любов към работата си, съчетани с амбиция и упоритост. Ако се посветите изцяло на кариерата си, обаче рискувате да загубите човека до себе си, че даже и да отчуждите децата си да не споделят нищо с вас.

И тук идва ред на втория важен компонент за хармонията в живота на човека – неговата половинка. Дали ще намерите вашата сродна душа, това съдбата ще реши. Но вие я търсете и бъдете активни! Откриете ли своята половинка, от вас се иска само да положите усилия да запазите любовта. С течение на времето тя прераства в обич, топлота, загриженост за човека до вас, уважение и безкрайно взаимно доверие – разбира се, всичко това с усилията и на двете страни. Постигнете ли го, вече ще гледате уверено и към кариерата си, защото имате човек до себе си, на когото да разчитате в трудностите.

Не се плашете от мисълта да имате деца, те няма да бъдат пречка в професионалното развитие, а ваша утеха и стремеж да оставите нещо и някого след себе си. Родителите, истинските приятели и любящият човек до вас ще ви помогнат, стига да знаете как да поискате подкрепа. Ако покажете обич и уважение към близките си, ако отстоявате амбициите си, те няма да ви откажат помощ.

Автор: Йорданка Стефанова

Сподели в: