Любов, кариера и семейство – 5

"Може ли да имаме всичко заедно: кариера, любов и семейство?" – това е въпросът, с отговора на който може да участвате в конкурса на Кафене.бг и Театър "София" за наградата – 3 двойни билета за постановката "Тирамису"  за 14 януари 2014 г. Крайният срок за участие е 10 януари , а писмата ви очакваме на: konkurs1@kafene.bg.

Вече започнахме да публикуваме някои от текстовете:

* * *
Началото на новата година ни подтиква да размишляваме, мечтаем, градим. Създаваме списък с цели, които да постигнем в следващите 365 дни. Част от тях са от предишни години, други попадат в него за първи път. Обещаваме си повече време за себе си и близките, по-малко стрес, повече щастие…
И в този ред на мисли, може ли да имаме всичко? Успешен брак и здраво семейство, просперираща кариера? Ако да, как?

На първо място с много любов. Любов към собственото Аз. Това Аз, което понякога ни разочарова и подвежда. Обичаме ли себе си като личност, ще можем да обикнем и света около нас. Не само на думи, трябва да го усетим. Изпитвайки дълбока привързаност към себе си, ние ще изпитваме и стремеж към подобрение, усъвършенстване. Ще изискваме повече от Аз-а, ще се стараем още повече и така професията ни няма да бъде само средство за изхранване, а и нужда да се чувстваме пълноценни. Настъпи ли хармония в нашия вътрешен свят, последваща и в професионалния, ще започнем да се оглеждаме за Него/Нея, който/която ще довърши липсващото парче от пъзела „Можем ли да имаме всичко”.

Сами градим живота си въпреки  обстоятелствата, които ни заобикалят. Затова нека застанем боязливо пред огледалото, погледнем се и си кажем „Аз се обичам”. И така всеки ден, все по-смело, докато си повярваме и го усетим. Ърнест Хемингуей е казал: „Съумееш ли да започнеш, всичко е наред. После нещата потичат от само себе си.”

Симона Вълчанова

Сподели в: