Любов, кариера и семейство – 2

"Може ли да имаме всичко заедно: кариера, любов и семейство?" – това е въпросът, с отговора на който може да участвате в конкурса на Кафене.бг и Театър "София" за наградата – 3 двойни билета за постановката "Тирамису"  за 14 януари 2014 г. Крайният срок за участие е 10 януари , а писмата ви очакваме на: konkurs1@kafene.bg.

* * *

Вече започнахме да публикуваме някои от текстовете:

Празник. Пъстра трапеза. Новогодишна баница с късмети. Какво ми се пада? Любов! И нали знаете, че на празниците, особено по Коледа и на Нова година, стават чудеса, късметът вземе, че се сбъдне. Потапям се в една голяма, зашеметяваща, умопомрачаваща и сърцеразтупваща любов. Толкова съм щастлива с моя принци, че не ми остава място в ума да мисля за друго. А и нищо друго не ми трябва.

Танцуваща в любовния вихър минава една година… до следващата баница с късмети. Тогава може би ще ми се падне Кариера! Изтеглено – сторено. Ще вложа силите си в работата и лека-полека, стъпка по стъпка ще трупам червени точки в компанията.

А любовта? А, тя е минала работа. Сега работата е целта на живота ми.

Казват, че съм романтичка, а с всички сили се опитвам да бъда реалистка. Не могля да изтеглим два късмета наведнъж. Спомнете си живота на Коко Шанел – нещастна любов, вечна неудовлетвореност от любовниците си и блясакава кариера, не – тя направо написа историята на съвременната мода.

Животът е низ от непрекъснати избори, компромиси и приоритети. Някъде между тях умната жена успява да бъде щастлива.

Вероника Стефанова

Сподели в: