Любов и еротика по Шницлер

Най-новото заглавие, което почитателите на сценичното изкуство могат да видят през юни в ТР „Сфумато”, е по текстове на Артур Шницлер. В „Хоровод на любовта” младият режисьор Антон Угринов е преразказал 10-те любовни истории на австрийския драматург с елегантно чувство за хумор и премерена еротика. „Хоровод на любовта” е съвременна интерпретация за любовта и еротиката в човешките взаимоотношения и защо всичко, което направим в любовта се оказва грешка. Колко струва любовта? Какво е истинска любов? Какво е любов? Има ли любов? Колко лица има една любов? На тези и още много други въпроси за любовта зрителите ще намерят отговори на 17, 20 и 24 юни на театралната сцена. Любовта може да е смешна, може да е грешна, може да е страшна, може да е непонятна, но всички бленуват да я изживеят.

В представлението участват млади актьори, някои от които и бивши студенти на режисьора.”Имах нужда да направя това представление като терапия за себе си. Позволих си да допиша пиесата и да потърся съвременния подход”, споделя Антон Угринов, когото познаваме като главен редактор на тв предаванията „Царете на комедията” и „Да разлаем кучетата” по Нова ТВ.

„Аз не бих имал нищо против срещу един свят, в който любовта наистина не е нищо повече от чудесна игра… Но тогава…. Тогава да бъде честна, моля! Честна докрай… Това бих го допуснал. Такава смесица обаче от въздържаност и нахалство, от страхлива ревност и лъжливо безразличие, от кипяща страст и празни хитрости, както ги виждам тук – нея аз я намирам печална и ужасна.”  Артур Шницлер

Музикалното оформление на постановката е на Асен Аврамов, сценография и костюми – Радостина Тодорова, фотограф Елена Спасова. Участват: Владимир Зомбори, Дария Симеонова, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Боряна Пенева, Тихомира Темелкова, Александър Хаджиангелов, Веселина Конакчииска, Ивo Аръков, Лилия Гелева, Ивайло Ненов, Даниана Коева, Алиса Атанасова.
     
Антон Угринов е завършил „Режисура за драматичен театър” в НАТФИЗ в класа на проф. Красимир Спасов. Преподава „Актьорско майсторство за драматичен театър” в  НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Освен това има зад гърба си роли в 7 театрална постановки и 12 кинопродукции. Поставял е „Прах при прахта” от Харолд Пинтер,  „Колекцията” от Харолд Пинтер, „Празникът на Бакхус” от Артур Шницлер, „Дисни трилър” от Филип Ридли (НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, 2007), „Обноски за маса” от Алън Ейкбърн (НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, 2006); „Шокомания” от Филип Блазбанд (Народен театър „Иван Вазов”, 2005); „Кандидати на славата” от Иван Вазов (Общински театър „Възраждане”, 2004), „Вернисаж” от Вацлав Хавел (Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов”, 2003).

Сподели в: