Любовта ражда слънца – Петър Дънов

72 избрани мисли от учителя Петър Дънов
Албумът е двуезичен – на български и на английски език!

Петър Дънов – една от духовните икони на България. Учителя Петър Дънов е сред най-ярките личности в българската история и духовна култура. Учението му е познато в целия свят. Той е основател на духовното общество „Бялото братство“, което има хиляди последователи.

Дънов полага основите на холистичната медицина в България и дава ключовите концепции за човека като триединство на дух, душа и тяло. В своите беседи той говори за космическия образ на човека, „дете на Бога и
Природата“, в който се отразява цялото творение. Притежаващ теологично и медицинско образование и същевременно чудотворни лечителски способности, Учителя предлага множество методи и средства за лечение. Пътят на човешката душа, добродетелите и успехът, енергиите на природата, силата на мисълта, семейството и възпитанието на детето са други основни теми в лекциите и беседите на Дънов. Сега ИК „Хермес“ представя подаръчното двуезично издание (на български и английски език) – „Любовта ражда слънца“.

За “Любовта ражда слънца“:

Храна за душата – такъв e настоящият албум. Той включва седемдесет и две мисли на Учителя Петър Дънов, които представят основни теми от неговото учение. То се базира на трите фундаментални принципа: Любов, Мъдрост, Истина, обуславящи троичността на цялото Битие и проявената вселена. Заедно с останалите два основни принципа: Правда и Добродетел, те създават почитаната от древността фигура на пентаграма – космическия човек. Природата, работата с природните елементи, музиката и паневритмията също са ключови теми в учението на Бялото братство. Включени са няколко сентенции, които Учителя давал за размишление и медитация, както и някои основни правила за живота: пътепоказатели за еволюционния път на човека – нагоре към светлината и Великата любов, от която сме произлезли. Снимките в албума допълват прозренията, до които можете да достигнете, докато се наслаждавате на подбраните късчета мъдрост.

обем: 80 стр.
цена: 14,99 лв.
ИК : "Хермес"
ISBN: 978-954-26-1056-4

Сподели в: