Любовта пристига в кутия за храна

Индийският филм „Кутия за храна" на режисьора Ритеш Батра разказва увлекателна история, а прожекцията завършва с нещо реално вкусно и индийско. Кога – на 13 юни, в Дома на киното.

Храната е удоволствие, храната е енергия, тя е връзката ни с природата.
Някои народи имат по-специални традиции – във века на технологиите
Ви предлагаме среща с нещо познато, лично, естествено
и истинско като храната, поднесена и приета с чувство!

Кой си ти, който оценяваш приготвения обяд? Благодари за връзката, която не е прекъсната – и ела на среща с прекрасните герои в една увлекателна история във

В очакване на „Кутия за храна” по кината, усладете деня си с нещо вкусно – и индийско!

Ресторант Spice House са наши любезни партньори и са приготвили нещо много специално за своите клиенти! Поръчай меню за обяд или вечеря – и открий своя билет за кино в кутията с топла индийска храна! 2 билета за филма за всяка поръчка до изчерпване на количествата (40 билета).

В многообразието от идеи за хапване – BG Menu може да откриете няколко избрани индийски ресторанта, които ще ви предложат топла, ароматна и изключителна храна – с онзи особен вкус и пикантни нотки, които са познати на любителите.

За всяка поръчка над 50 лева от ресторанти Spice House, Рангила, Тадж Махал и Шафран, клиентите получават по 1 билет за филма. Важи до изчерпване на количествата (по 15 билета за ресторант).

Индийският филм „Кутия за храна” събра овации от много световни кинофоруми, както и на София Филм Фест през март. Българската публика ще може да го види на екран от 13 юни, разпространява Арт Фест.

Следфестивалната му премиера в София ще се случи на 13 юни в Дом на киното, където ще може да се насладите на филма в компанията на кулинарни изненади и визуални илюстрации на мултикултурното разнообразие на столицата.

   

Едно от чудесата на Мумбай е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка сутрин общност от 5000 разносвачи на кутии осигурява топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Разносвачите са неграмотни и използват сложна система от цветове и символи, за да се ориентират в лабиринта, който представлява Мумбай. Учени от „Харвард” са анализирали тази система и са заключили, че само една на 4 милиона кутии бива доставена на грешен адрес. Това е историята на една такава кутия.
    
Грешката свързва домакинята Ила Ваид със Саажан Фернандес, самотен мъж, прехвърлил разцвета на живота си. Ила живее в консервативен анклав на средната класа, а Саажан в стар християнски квартал, който е заплашен от строителството на новите комплекси на Мумбай. Много скоро Саажан ще се пенсионира и ще каже сбогом на Мумбай, който е смазал мечтите му и един по един е отнел хората, които обича. В живота му обаче се появява Ила, с която споделят мечта, за която си заслужава да се борят. Те си разменят бележки в кутията с храна, създавайки си измислен живот. Докато кутията пътува напред-назад, този илюзорен живот става все по-сложен и заплашва да превземе реалността им.

Героите на „Кутия за храна” съществуват на ръба между реалния Мумбай и този от фантазиите. Накрая те попадат на кръстопът, в който трябва да изберат един от двата свята. Филмът е пропит с носталгия и надежда за бъдещето, но най-вече е история за малките радости в живота, които заслужават нашето внимание. Той е дебют на индийския режисьор Ритеш Батра, като премиерата му е в програмата „Седмица на критиката” в Кан 2013, а световните разпространители The Match Factory продават филма за почти всички територии в рамките на 48 часа след прожекцията, което е безспорен успех! Седват Телюрайд, Сараево, Торонто, Лондон и други – забележителна фестивална обиколка, а когато е пуснат на екран в Индия, успява да събере 4 милиона долара приход, което е повече от неочаквано за арт-филм. Прожекциите му са продължили впечатляващо дълго – в петата седмица на екран „Кутия за храна” се е въртял в над 300 индийски киносалона!

ОЧАКВАМЕ ВИ НА КИНО – и в индийските ресторанти,
където Ви очакват Кино-Изненади!

Сподели в: