Любовта – домакин на Поетично кафене

Любовта не беше гост, а домакин на Поетично кафене, защото често пишем в нейна чест. Причината е, че тя много лесно се промъква в поезията. На практика тя там си е като у дома. Настройваш музата си на емоционално-лирично-романтична вълна и… готово! От нищото се нижат топли думи за годишнина от сватба, първата целувка, влюбени двойки и девойки. Поетично кафене "Подписано с любов", обаче отиде по-далеч от традиционната любов между двама. Както винаги участниците в поетичното четене разшириха темата и дадоха различни интерпретации. Чухме стихове за майчината любов, любовта към родителите, за религиозната любов, за духовната любов, за доброто, което правим на другите и подписваме – видимо или невидимо с любов. Имаше и шеговити афоризми-двустишия от Димитър Гигов, който даде смешния баланс в атмосферата.

Срещата ни на 21 февруари в кафе-галерия Антракт мина очаквано отлично, с прекрасна музика на живо от едно дамско трио и с рекорден брой участници.

Започнахме с предстяване на една книга с пълна симетрия: 3-ма автори с по 33 хайку, на 3 езика.Това са Диляна Георгиева, Дарина Денева и Весислава Савова в тройно интревю за книгата с тиезично хайку "Кибритени лодки", Издателство "Пергамент". Книгата представи редакторът Петър Чухов, а стихове прочетоха Весислава Савова и Диляна Георгиева.

Свои стихове по темата "Подписано с любов" прочетоха:
Мария Събева, Мария Славкова, Ина Крейн, Орлин Миланов, Василка Петрова, Райчо Русев, Лили Чолакова, Рая Вид, Илияна Делева, Адриана Керемидска, Рени Арсенова, Надя Маринова, Диана Дечева, Камелия Аспарухова, Павлина Йосева, Красимира Скрабина, Таки Самуелян, Мариана Еклесия, Стойна Минкова, Жюстин Томс, Калина Георгиева, Павлина Соколова, Райна Минкова, Димитър Гигов, Нина Кръстева, Румен Събев, Валентина Михайлова, Снежана Гавазова.

Следващото Поетично кафене ще се състои на 28 март, събота, от 15:00 ч. в кафе-галерия Антракт при познатите условия. Темата е
"Дишай!".

Повече за "Поетично кафене":
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поезията. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

При поече от 15 записали се, ще четем по 1 стихотворение на човек.

Вход поне 2 лв. срещу консумация.

Снимки от срещата вижте във фейсбук страницата на Kafene.bg.

Вижте още:
Стихотворения от Поетично кафене "Подписано с любов" – I-ва част

Сподели в: