Любовното лято на „Милениум“ започва

Златната поредица „Под знака на любовта“, която миналото лято направи фурор на пазара, продължава през сезон 2017 с нови пет класики в жанра сантиментална проза, обещавайки да нажежи летните страсти. В книжната серия влизат световноизвестни заглавия на обичани автори, вълнували с талантливо написаните си истории поколения читатели. Това са заглавията: „Другото лице на любовта“ на Джордж Гибс, „Изваяни в страст“ на Анри Ардел, „Прелъстителят“ на Емил Ришбург, „Греховни нощи“ на Ани Виванти и „Морски екстаз“ на Валънтайн Уилямс.

Всеки четвъртък от 20 юли до 16 август на книжния пазар ще излиза по един от петте забележителни ретро романа. Дизайнът на атрактивните корици, примамващи с тръпнещи тела, е на художника Николай Киров.

Премиерните книги, събудени за нов живот, сякаш ни потапят във филми от зората на ХХ век. Историите интригуват с авантюристичните си и екзотични сюжети. В романите кипи пламенна любов, раздираща болка, мъст, ревност и изненадващи обрати. Някои от заглавията наистина са пренесени и на кино. Те са залегнали в сценариите на касови холивудски ленти от епохата на нямото кино. Декор на действието са столични мегаполиси, лъскави хотели и луксозни плажове в скъпи курорти. Красиви европейски, американски и азиатски дестинации са местата, в които се развиват бурните истории на влюбени, красиви и драматични образи.

Героите – благородници и авантюристи, ще ви поведат към своя непознат и омагьосващ свят. Техните времена очароват и днес романтиците с отношения, в които гордостта, достойнството и общественото мнение играят важна роля, а галантността и джентълменските обноски са задължителни.

Пилотната книга от серията – „Другото лице на любовта“, е за съдбата на две сестри, оплетени в драматичен любовен триъгълник, в който се чувстват обречени. Красивите Джоан и Поли Фриман са пълни противоположности – едната е отговорна и горда, а другата – фриволна авантюристка. Въпреки това и двете се влюбват в един и същ човек – провинциален чаровник, израснал до сенатор в американския Конгрес. Джоан мъченически заплаща висока цена за греховете на Поли и се обрича на дълго изгнание. Възможно ли е да получи щедра отплата от съдбата или тайните сенки на миналото ще я завлекат в дълбините на нейната несъществуваща вина?

Парламентарни колизии и мътни бизнес кроежи внасят нюанс на политически трилър в книгата, която е образец в романтичния жанр.

Джордж Гибс (1870-1910) е известен американски писател, илюстратор, художник и сценарист. Автор е на близо 50 популярни романа с приключенски, романтичен и шпионски сюжети. Над десет от тях стават кино хитове, други самият той илюстрира талантливо.

През 1925 г. по романа „Другото лице на любовта“ е заснет холивудски ням филм, лентата на който обаче не е запазена. Гибс е съсценарист на продукцията, режисирана от номинирания два пъти за „Оскар“ режисьор Хенри Кинг. В ролята на Джоан е Алис Тери, която по-късно се прочува и като режисьор. В кожата на Поли влиза Дороти Себастиан, която пък освен филмова е и известна драматична актриса. Филмът става блокбъстър и се нарежда сред легендите от епохата на нямото кино.

Сподели в: