Любен Дилов-син и Александър Сано-Среброто представят книгата „TILT.Началото” в Пловдив

Премиера на книгата „TILT.Началото” в града на тепетата организира мол „Галерия Пловдив” на 27 февруари, неделя, от 16 часа, в книжарница „Форум”. Пловдивчани ще разговарят лице в лице с автора на романа Любен Дилов-син, с режисьора на най-новия касов български филм TILT Виктор Чучков-син и една от звездите в лентата – актьора Александър Сано-Среброто. Желаещите ще могат да получат личен автограф от писателя и екипа на филма.

Нищо чудно някой от читателите да е бъдещият съавтор на големия роман TILT, който предстои да излезе. Уникалният за българските литературни и кино среди съвместен проект на издателство „Ентусиаст“ и продуцентска компания „Чучков Брадърс“ не приключва с едновременното излизане на филма и книгата на 11 февруари. Големият финал тепърва предстои.

TILT.Началото е встъпителна част към романа TILT, който ще се появи заедно с премиерата на лентата на DVD. Всеки желаещ може да даде своето предложение как да продължи историята на www.enthusiast.bg/tilt. Любен Дилов-син ще избере най-оригиналния финал сред предложенията, а името на автора му ще бъде публикувано в книгата.

TILT може би е един от най-амбициозните проекти, появявали се у нас – още в първите дни на излъчване филмът стана рекордьор в родния боксофис. Любовната сага на Явор Бахаров и Радина Кърджилова тръгна на 31 екрана в цялата страна, като това се случва за първи път в историята на българското кино. За първи път заедно с лентата в един и същи ден излиза и романът по филма.

„Страхотно харесах TILT още първия път, когато го гледах. По много причини. TILT e история за филмите, в които ни вкарва любовта, и филм за
историята на една обсадена любов. Това, което ми липсваше във филма, бяха отпадналите сцени. И понеже ми липсваха, седнах и си ги написах.
Звучи нескромно, знам“, споделя Любен Дилов-син. Освен как продължава историята от филма TILT в книгата читателите могат да прочетат и
свидетелства, нещо като глас зад кадър, както и досиетата на главните герои от лентата. Сцените в книгата се случват малко преди и след края
на действието във филма.

Сподели в: