Льонски и Класен подгряват концерта на Ян Тиерсен

Уникален дует ще подгрее концерта на френския композитор и виртуозен мулти инструменталист Ян Тиерсен, който ще бъде на 8 декември в зала „Универсиада”.
Тиерсен избра двама немци, които да подготват публиката за изпълненията на неговата група. Льонски и Класен са новата музикална сензация, която Берлин поднесе на света. Тяхната деликатна смесица от китари, перкусии, меланхолични мелодии и пост рок създават атмосфера с усещане за Radiohead. Феликс Класен и Лукас Льонски правят уникална музика още от детството си. С независим стил и прецизно свирене те потапят публиката в топла духовност. Да ги откриеш, означава да ги обикнеш, твърди Тиерсен.
Името на Тиерсен гръмна по света след излизането на филма на Жан Пиер Жьоне „Необикновената съдба на Амели Пулен”, за чийто саундтрак получава наградата за най-добра филмова музика. По време на настоящото си турне той представя новия си албум ”Dust Lane” (прашен път), който той смята за най-доброто, написано от него до сега.

В съвременната френска музика няма друго име като Ян Тиерсен, събиращо толкова много почитатели от цял свят. Наричат го Шопен на новото време, определян е като музикален гении и виртуозен изпълнител. За него няма значение мястото, на което свири – престижна зала, клуб, стадион или катедрала. За вдъхновението му няма значение инструментът, който използва – пиано, китара, цигулка, акордеон, ксилофон или мелодика. Където и да се появи, го очакват претъпкани с фенове и любопитна публика зали.

Концертът у нас се организира от “БГ Саунд Стейдж” със съдействието на Френския институт. Билети онлайн на: www.eventim.bg и разпространителската мрежа – Office 1, магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и билетния център на НДК.

Сподели в: