"Лот Лориен" – на Панаира на занаятите във Варна

На 1 август 2008 г. от 21:00 часа  музикантите от група „Лот Лориен“ ще открият с концерт във Варна Панаира на занаятите – най-голямото занаятчийско изложение на територията на нашата страна. Събитието ще се проведе от 1 до 21 август за 13 пореден път и е уникална проява, съчетаваща в себе си традициите и съвремието в изкуството. Днес Панаирът на занаятите е място за изява на най-добрите български майстори в областта на художествените занаяти, изящното и приложно изкуство. Форумът е очаквано културно събитие за гражданите и многобройните гости на Варна. Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да наблюдават на живо създаването на уникални творби.

На 2 август отново на територията на Панаира ще бъде открита и представителната изложба живопис на художниците Николай и Марина Русеви, с които "Лот Лориен "работят от години.

Интересен факт е, че на 1 август в България ще се наблюдава и частично слънчево затъмнение, което ще започне в 12:26 часа и ще приключи в 13:41 часа.

Група „Лот Лориен“ изпълнява авторска музика, както и интерпретации на традиционни песни, базиращи се на български, балкански, еврейски, келтски и световен фолклор, прогресив и джаз елементи. От създаването си „Лот Лориен“ са имали над 250 концерта и фестивални участия в 19 страни по света, включително Русия, Южна Корея, Финландия, Пакистан, държави от Балканите и Средиземноморието.

Тази година групата празнува своята десетгодишнина и всички участия в България и по света са посветени на нея. В скоро време група  „Лот Лориен“ ще реализира и гастроли в Македония, Хърватия и Франция.

* * *

10 години Лот Лориен
Джефри Ван Орден лобира за Лот Лориен

Сподели в: