Лора Донкова: Залагам на упоритост, красота и чар!

Лора Донкова е младо, 14-годишно момиче, което се занимава с мода и мечтае за голямата сцена. Лора може да се похвали и с успех от своите първ стъпки в модата – едва на 14, вече е носителка на титлата "Мис Сливница".

Поинтересувахме се какви са амбициите на един многообещаващ млад модел, за какво мечтае и как вижда бъдещето си в България, а защо не и по световните модни сцени…

Тежи ли короната от модния конкурс „Мис Сливница“ за едно младо момиче като вас, Лора?

В никакъв случей не мисля, че тежи тази прекрасна корона. За мен е удоволствие да я нося и адски много се радвам, че точно мен журито реши да избере сред толкова красиви модели. Мисля, че на никой модел не би и тежала, щом се бори за нея.

С кои свои качества, според вас, впечатлихте журито, за да ви предпочете пред по-опитни модели?

Според мен спечелих журито на конкурса с чар и красота. Мисля, че това са главните изисквания за един модел да бъде на първо място на подобен конкурс или дори само да участва. Наблюдавала съм доста конкурси и повечето от момичетата имат точно тези качества, но да не забравяме и интелекта, който също е много важен, не само красотата въпреки, че на пръв поглед при моделите е точно така.

Кога решихте да се занимавате с мода?

Реших да се занимавам по-сериозно с мода преди около половин година, когато разбрах за модната агенция Danystyl, но от малка гледам модни ревюта и  се възхищавам на световните модели. От доста време исках да съм на модния подиум и най-накрая една от мечтите ми в живота се сбъдна.

Притеснява ли ви конкуренцията на големия брой манекени и модели в България, всяка от които иска да бъде известна?

Честно казано, не ме притеснява конкуренцията, защото както има много красиви модели, така има и много места, на които те могат да се изявяват и няма от какво да се притеснявам. Всяка една от нас е красива по свой собствен начин и ако не й провърви в едно, то ще и провърви в друго. Също така и кариерата на модел за мен не е на първо място, имам други амбиции, които мисля да осъществя на всяка цена.

На кое свое качество ще заложите, за да бъдете успешна в кариерата си на модел?

Аз бих заложила на красота, упоритост и чар. Смятам, че това са едни от най-важните неща за тази кариера, дори ако не и най-важните, но може и да греша, все пак съм още на 14 години и има още много да уча за да навляза сериозно в този бранш. За сега това е моето мнение и мисля така да постъпвам занапред чак когато видя, че греша или пък трябва да добавя и още нещо, без проблем ще се поправя.

Възможно ли е, според вас, българка да стане световноизвестен модел и лице на модна марка?

Защо не, ако момичето е красиво и има качества да бъде световноизвестен модел, би могло независимо дали е българка или е от някоя друга държава. Стига да има желание, да е упорита, издръжлива и да има кой да я подкрепя.

Съумявате ли да съчетавате модните ангажименти с училищните задължения?

Да, успявам лесно да разпределям задълженията си, може би се дължи на това, че съм организирана или пък не са чак толкова много. Скоро имах участия в модни ревюта и почти не ми оставаше свободно време, но все пак съумявам да съчетая работата с удоволствието.

Има ли модели (от България и света), на които се възхищавате?

Да, има такива модели, един от тях например е Николета Лозанова, тя е хубаво момиче и знае как да постигне целите си. А от световния подиум най-добрата според мен е Ева Лонгория, тя е красива, чаровна, с красиво тяло, чудесна харизма и много предизвикателен поглед. Безспорно тя е чудесен модел и идол за подражание.

Сподели в: