Литературно четене с музика и сангрия

На 16 юли, от 19.30 до 21.30 ч. в Сохо, София, ще се проведе SoReadablе – традиционно литературно четене в уютна атмосфера. С участието на Рени Бакалова, Петър Чухов, Емануил А. Видински и група Par Avion.

*  *  *
Ева не е първата жена. Тя е последната. С много нецелунати любовници и един мъж. Не пие. Но е цинична. И прилича на ябълково дърво през май. Това казва Рени Бакалова за своята Ева, новата Ева, която прилича на всички жени и на никоя. Горда е с двете си поетични книги – "Сънят на цигулките" и "Елиза, но не по Бетовен" (и двете отпечатани като награди в литературни конкурси). Пише просто защото иначе не може. Думите й не претендират за нищо, само се надяват да танцуват красив танц с мислите на четящия.

Но Ева не бива да бъде сама, просто не бива. Затова тук са и Par Avion, музика и думи, поезия и звуци. Малко песни, малко стихове, и много красота, създадена от Петър Чухов и Емануил А. Видински.

Петър Чухов е автор на 11 книги, преведен е на 17 езика. Пише музика и текстове, свирил е в различни рок-групи,сред които и LaТext.И не на последно място е почитател на бирата.

Емануил А. Видински е автор на три книги, последната от които е стихосбирката „Par Avion“, водил е поредица за романи в изд. „Алтера”, към момента е главен редактор на изд. „Панорама”, бил е журналист в радио „Дойче веле"

Група Par Avion (по едноменната книга на Е. А. Видински) е най-новият проект на двамата поети и писатели Петър Чухов и Емануил А. Видински. В нея те правят основно свои парчета.

Вход свободен и водещ към градината

Бар: домашна лимонада, сангрия, студена биричка и току-виж – още нещо.

Сподели в: