Литературно четене от Подарете книга с Калин Терзийски, Радослав Парушев, Стефан Иванов и Тома Марков

На 17 декември, от 19:30, в +това (ул.Марин Дринов 30) Подарете книга организира литературно четене. Четящите ще бъдат Калин Терзийски, Радослав Парушев, Стефан Иванов и Тома Марков, като идеята е всяка година да се добавя някой нов автор, който да не бъде предварително обявен.

* * *
"Подарете книга е група от доброволци, които събират книги и ги подаряват в домове за сираци. И все пак това е само гръбнака, по-важното ни постижение е, че всяко дете си има един специален приятел-доброволец, който му помага. И добворолците са стотици. Всяка година Подарете книга прави литературно четене през декември. В знак на протест срещусамо-коледната благотворителност и еднотипните коледни партита, ние си правим литературно четене.

Миналата година темата бяха самите деца. Центърът сега ще бъдат не децата, а доброволците, или по-общо хората, които дават нещо без да чакат друго в замяна, дали даваш приятелство, любов (романтичната такава) или каквото и да може да даде един герой на роман на друг без да чакаш да ти се върне" – разказва Благовеста Пугьова, председател на Фондация „Подарете книга”.

Сподели в: