Литературна премиера на книга с разкази от Димитрина Равалиева

Димитрина Равалиева е позната на бургаската културна общественост с двете си поетични книги "Дългото тире на хоризонта" и "Пробойни в паметта", както и с пътеписа "Свръхбагаж:НОСТАЛГИЯ", продължаващ литературната традиция на Алеко Константинов и носител на наградата за белетристика "Петко Росен" 2005.

Родена на 19 ноември 1969 г. в Подвис, област Бургас, тя завършва българска филология в СУ "Св. Климент Охридски" и английска филология в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работи като преподавател по английски език в Карнобат.

Настоящата четвърта книга на Димитрина Равалиева с къси разкази носи поетичното заглавие "Златните небеса на септември". Издателството е "Български писател", София, 2008, редактор Анибал Радичев.

Сладкодумно разказани, тези 23 истории са със съвременни сюжети сякаш взети направо от курортните селища по нашето Черноморие. На читателя му се струва, че познава тези рибари, изискани "гларуси", бил е жертва на подобни крадци, срещал е симпатични роми, има горчиви спомени от възродителния процес, или пази вкъщи бърз портрет от уличните художници…

Заповядайте на премиерата на книгата на 10 март от 18 часа на ул. Булаир 10 в Бургас.

* * *

Вижте още:
Представяне на сборника с разкази "Будистки плаж"

Сподели в: