Литературна вечер по повод юбилея на Драгомир Шопов

Литературна вечер по повод 70-ия рожден ден на Драгомир Шопов ще се състои в НДК.

Седмична програма от 15 до 21 септември 2008 г.

15 септември, понеделник
Фоайе – ет. 0 (запад) от 10.00 до 19.00 часа – Борса за употребявани и нови учебници предлага всичко за учениците от 1 до 12 клас (до 30.09. включително).

16 септември, вторник
Зала 7 от 18:00 часа – Литературна вечер по повод 70-ия рожден ден на Драгомир Шопов
Ще бъде представен поетичният му сборник “Небе и корен”, издаден от ИК “Захарий Стоянов” и диск с авторски рецитал на поета… Стихове ще изпълни актьорът Марин Янев, на пианото – доц. Благовеста Константинова.  Ще звучат нейни  композиции по стихове на Драгомир Шопов. С участието на Петя Колева – мецосопран и на критика Георги Пенчев. Водещ – Николай Петев.

17 септември, сряда
Зала 1 от 19:30 часа – Концерт на Brand New Heavies
Brand New Heavies са първата група на Острова, която взривява лондонските клубове с модерната си музика и слага ново начало в клубната култура. Публиката, която дотогава е обичала да танцува на фънк музиката от 70-те години, се влюбва в ейсид джаза и издига Brand New Heavies в култ. През годините групата има десетки хитове в челните места на британските и американските класации за сингли, денс, клубна, аренби и хип хоп музика, а албумите им са с платинен статут на продажби.
Сред най-големите им хитове са: „Sometimes”, „You’ve Got A Friend”, „Dream On Dreamer”, „Apparently Nothing”, „Shelter”, „Never Stop”… 
В един от първите си албуми The Brand New Heavies експериментират с участието на хип хоп и рап изпълнители, но основният им вокал е забележителната американска певица – Н’Деа Дейвънпорт, номинирана за Грами, с която групата ще се представи в София.

Лондонският супер левъл – Бренд Ню Хевис /The Brand New Heavies/ ще изнесат концерт в България по повод седмия рожден ден на Джаз ФМ радио и за старта на есенния фестивал София Джаз Пик. Българската група „Те” ще подгряват концерта на ейсид джаз легендите – в състав: Ясен Велчев, Ивайло Звездомиров, Венко Поромански и Преслава Пейчева. Група „Те” подготвят новия си албум, като специално за концерта обещаха да изсвирят парчета от предстоящия музикален продукт, който се очаква да излезе през месец октомври. „Ние сме три момчета и едно момиче и Бренд Ню Хевис имат същия формат, в музикално отношение сме изключително близки, така че публиката ще остане доволна от появата ни преди звездите …”, каза мениджърът на група „Те”.

18 септември, четвъртък
Зала 3 от 19:30 часа – Модно ревю “Есен – Зима 2008/2009” на Модна къща “Жени стил”.

19 септември, петък

Изложбена зала на НДК (вход – Централен) от 18:00 часа – Откриване на изложба, посветена на обявяването на  Независимостта на България
Творбите са на автори, очевидци на събитието и на наши съвременници.  С тази експозиция се открива и Артгалерия  НДК – новата изложбена зала.
Орг.: Министерство на културата, НДК, Национална художествена галерия, Национален военноисторически музей, Софийска градска художествена галерия
Отворено за посетители от 11:00 до 19:00 часа (до 30.09. включително).

Зала 1 от 19.00 часа – Тържествен концерт, посветен на обявяването на Независимостта на България – копродукция на БНР и НДК.
Състави и ансамбли на БНР – Симфоничен оркестър, Смесен хор, Оркестър народна музика, Биг Бенд, Детски радиохор, Вокална група “Радиодеца” и др.

Сподели в: