Литературната програма в Пловдив през октомври

Издателство Жанет 45 ви кани на поредица от събития през месец октомври. На форума One Architecture Week на 9 октомври лектор ще бъде Ян Геел – едно от най-значимите имена в градското планиране. Геел е автор на многобройни проекти за подобряване на градската среда в Копенхаген, Стокхолм, Ротердам, Лондон, Аман, Мускат, Мелбърн, Сидни, Сан Франциско, Сиатъл, Ню Йорк и ще гостува в България, за да изнесе лекция на форума. На 10 октомври от 18:30 ч. Геел ще представи книгата си “Градове за хората” (ИК Жанет 45) в Софийската градска художествена галерия.

На 10.10.2016 г. от 19:00 ч. в Балабановата къща, Старинен Пловдив, гостува големият испански поет и романист Мануел Рико Рего. Срещата е част от поредицата “Европейски писателски срещи”. На творческата вечер ще се състои премиерата на сборника с поезия "Поеми", в който за първи път са преведени на български език някои от култовите творби на Мануел Рико. Изданието е от библиотечната поредица "Европейски писателски срещи-Пловдив". Тази поредица ще включва по една творба на всеки от бъдещите автори, които ще гостуват на писателските срещи. На 10 октомври в 13,45 ч.  Мануел Рико Рего ще се срещне с ученици в Езикова гимназия "Иван Вазов"-Пловдив.

На 12 октомври от 18:30 ч. Издателство Жанет 45 и Културен център Тракарт представят сборника с разкази на Живка Иванова “Плетачката”. Събитието ще се проведе в културен център Тракарт (подлез Археологически), а входът е свободен. “Плетачката” е третата книга на Живка Иванова, след като авторката има издадени две стихосбирки – “Вторникът е зелен” (2011) и “99 лимърика с български привкус”. Модератор на събитието е Крстьо Раленков.

На 25 октомври от 19:00 ч. Божана Апостолова ще бъде гост на Литературен салон “Spirt and Spirit” в клуб “Клуб "Петното на Роршах", Пловдив (ул. Йоаким Груев 36). вход свободен. Събитиео ще бъде излъчено директно онлайн в платформата ArtLive.

Сподели в: