Литературната инициатива „Пощенска кутия за приказки” се завръща в Студио 5

Калин Врачански, Драго Симеонов, Дидо от Д2 четат разкази от „Пощенска кутия за приказки“

Литературната инициатива „Пощенска кутия за приказки” се завръща и вече има свой постоянен дом и приятел, в лицето на клуб Студио 5. „Пощенска кутия за приказки” е проект на Гери Турийска, който вече повече от две години събира и представя истории, подчинени на месечна тема. За всяко четене се избират десет истории, които се представят пред публика от популярни лица. Този път темата е "Всяко нещо с времето си".

В началото на новия сезон, от сцената ще четат актьорите: Калин Врачански, Силвия Петкова, Петър Мелтев, Ирмена Чичикова, музикантите Явор Захариев (Gravity co.) и Дидо (D2), писателката Станислава Кара и журналистите Драгомир Симеонов и Яна Грудева.

Крайният срок за изпращане на писма по темата е 28.09 (петък), на адрес kutiazaprikazki@abv.bg. Селекцията на най-добрите писма ще бъде направена между 29.09 и 01.10. Авторите на избраните творби ще получат подаръци от Jameson Irish Whiskey, по време на събитието.

Гери Турийска е добре познат журналист, радио-водещ, музикант и писател. Нейната кариера започва като текстописец, през 2001 г. През последните десет години създава песни като „Ти” на Нина Николина, „Близо” на Рут, работи с най-изявените поп и рок артисти, сред които групите D2, ТЕ, Графа, Мария Илиева, а в последно време има и свой музикален проект, групата RUBIKUB. Гери Турийска е автор на две книги – стихосбирката „Слон, мухи и разни работи”, която излиза през 2007г. и „Приказка за вечността”, издадена от Сиела през 2010г. Третата книга на Гери Турийска ще бъде издадена в началото на 2013г. и ще представи нейни новели и разкази.

Сподели в: