Литература и театър се срещат в "Оживели истории"

На 17 май, неделя, от 14:00 до 16:30 ч. в Студио 5 в НДК ще се срещнат литературата и театъра в "Оживели истории".

Оказва се, че между двете корици е тясно и един „нов прочит“ никога не е в повече. Този неделен следобед литературата ще получи нов живот, а театърът ще се изпълни с ново съдържание. 

Актьорите от "Анонимни театрали" (непрофесионална група за импровизационен театър) по неповторим начин ще пресъздадат предоставените им от гостите на събитието цитати от любими български книги в театрални етюди. По този начин герои и истории ще оживеят пред очите на зрителите, а страниците от книгите ще се трансформират в сценично изкуство. 

Всички гости са поканени да донесат един или няколко любими цитата, които искат да видят как оживяват на сцената. Единственото изискване е те да бъдат кратки (2-3 изречения) и да съдържат повече действие, отколкото описания. Освен централната програма ще запознаем публиката с трима съвременни български автори, които ще разкажат малко повече за себе си и за нещата, които ги вдъхновяват да пишат, за да уважим близкия като дата празник – 24 май, Ден на славянската писменост и култура.

Подаръци, изненади и гарантирано забавление очакват всеки, който сподели приключението "Оживели истории" заедно с нас. Вратите отварят в 13:30 ч., а билетите ще се продават на входа в деня на събитието на цена 5 лв. 

Присъединете се и към официалното ни събитие във Facebook за още любопитна информация – https://www.facebook.com/events/1651040041790620/.

Организатори на събитието са студенти от Нов български университет. 

Сподели в: