Лина Никол за сцената, звездите и вдъхновението в музиката

Лина Никол е артистичният псевдоним на младата певица Веселина Николова. Едва четиригодишна тя започва да свири на пиано. След това идват участията в концерти, конкурси и фестивали. Веселина прекарва седем години в Норвегия и в други скандинавски страни, където за първи път се появява на музикална сцена. През 2007 г. Лина Никол взима участие в WCOPA (World Championship of Performing Arts) в Лос Анджелис и печели първото място в категорията поп пеене. През 2008 г. се класира на второ място в британски онлайн конкурс за авторска музика We are listening. Rhythm of the night е дебютният й видеоклип. Ето какво сподели Лина, специално за читателите на Kafene.bg.

Чувствате ли се вече звезда?
Когато чуя тази дума, веднага си представям изпълнител, заобиколен от поне 3 – 4 бодигарда, които се опитват да го отделят от хилядите фенове, готови на всичко да го сграбчат, огромен екип от хора, световни турнета и т.н. Така че, когато стигна дотам, тогава мога да кажа, че съм "звезда". Поне такива са моите представи-да си почти недостижим и да докосваш много хора с това, което правиш.

Какво Ви носи музиката?
Това, заради което обожавам музиката е, че ми носи утеха, спокойствие, бягство от реалността, друг свят, друго усещане за всичко около мен, много силни емоции, които с думи не бих могла да опиша.

А какво искате музиката Ви да донесе на хората, които я слушат?
Надявам се да носи същите емоции, които изпитвам и аз, когато слушам музика. На всеки музиката действа по различен начин – важното е да събужда хубави чувства и спомени. Има песни, които веднага ме връщат към даден момент от живота ми и ми става много приятно.

Кое Ви вдъхновява?
Много неща – от опита ми досега съм забелязала, че може да ме вдъхнови както времето навън, така и дадена случка или просто изниква някаква идея от нищото и се получава нещо страхотно. Не мога да правя песен по задължение – не си правя график кога ще седна да пиша нещо, но достатъчно неща се случват около мен и с мен, затова успявам да си намеря муза.

С кого или на коя сцена мечтаете да пеете?
Аз съм голям мечтател и ще си кажа в световен мащаб с кого бих искала да съм на една сцена и това е Стиви Уондър, а коя ще е сцената, честно казано, изобщо не ме интересува, стига той да е там.

Сподели в: