Лиляна Краева открива самостоятелна изложба във Варна

Лиляна Краева открива днес от 18 часа своя самостоятелна изложба във варненската галерия "Арета” (ул.”Пушкин” 18).

Авторката е икономист по професия. Има собствена фирма за счетоводни услуги и данъчни консултации. Рисуването с пръсти е хоби, начин на релаксация, медитация, зареждане след напрегнатия работен ден със сухата и скучна материя на цифрите, документите и нормативната база.

През пролетта на 2004 г. съдбата я среща със Стефка Балджиева и нейната школа по нетрадиционна живопис и арттерапия – рисуване с пръсти чрез подсъзнанието. "Стефка ми показа "техниките” за рисуване с пръсти, а това е начин за мен да изразя себе си. Това е, което винаги съм търсила", казва Лиляна. "Изкуството за мен е себеизява и себепознание. В творчеството намирам истинското си АЗ – съвършено, хармонично и прекрасно, светещо с Любов към всички живи същества. Знам, че този заряд се излъчва и от картините ми, и съм щастлива и благодарна за това. Всяка картина за мен е една вселена, емоция, симфония от багри и светлина, която докосва най-нежните струни на сърцето и душата и ни прави по-добри”, допълва художничката.

Първата си изложба Лиляна Краева прави през лятото на 2005 г в гр. София в сградата на "АгроСтар” АД, където работи по това време. През декември 2006 г. в гр. Стара Загора гостува с изложба от 45 картини на представянето на втората книга на Елена Мури – "Неизпратени писма до теб”. През 2007 г. има самостоятелна изложба в софийската галерия "Агора" и изложба в Гоце Делчев. Същата година има демонстрации и представяне на картини на международен семинар по УЕ в Нулард, Холандия.

Сподели в: