"Летният рицар" от Джим Бъчър

"Летният рицар“ е поредна, четвърта книга от суперпоредицата на Джим Бъчър „Досиетата на Дрезден“ на издателство "Колибри".

В „Летният рицар“ (превод: Васил Велчев, 376 стр., цена: 18 лв.) единственият професионален магьосник в Чикаго здравата го е закъсал. Приятелката му го напуска, наемът става непосилен, приятелите му започват да странят от него. И точно когато изглежда, че нещата няма как да се влошат повече, на сцената излиза Зимната кралица на феите. Тя му прави неустоимо предложение. Има само една подробност – съдбата на целия свят зависи от разрешаването на този случай.

Роден през 1971 г. в Индипендънс, Мисури, Джим Бъчър е „абониран“ за челни позиции в листата с бестселъри на Ню Йорк Таймс. Две големи страсти определят ритъма му на живот – писането и бойните изкуства. Световна слава му носят амбициозните фентъзи серии – „Досиетата на Дрезден“ и „Кодекс Алера“. По бестселъра „Досиетата на Дрезден“ е създаден едноименен телевизионен сериал с продуцент Никълъс Кейдж. „Летният рицар“ е четвърта книга от култовата поредица за Хари Дрезден, спечелила хиляди фенове на фентъзи жанра в България.

Сподели в: