Лесно-трудни трикове за здраве от известни личности

Първата събота и неделя на октомври в София минаха под знака на"София Вег фест". Събитието включваше интересни и полезни лекции от няколко лектора. Пред микрофона застанаха Барбара Рен – световноизвестно име в холистичната и натуропатичната медицина с няколко издадени книги на български език от издателство "Кибеа", Димитър Пашкулев – известно име сред българските почитатели на здравословния начин на живот, също с няколко книги, Стефка Реджилъс – редактор на книгата "Баланс на хормоните, баланс в живота" ("Кибеа"), Мария Папазова и др. Повече за лекторите вижте тук.

И нали теорията върви с практиката, паралелно с лекциите, в съседна зала имаше щандове с практически предложения за здравословен живот: книги, много сладки и солени ястия, без месо, но много вкусни като пица с растителен кашкавал, сурови торти и бонбони, шоколадови мъфини и т.н.

В неделя Барбара Рен грабна аудиторията с лекцията си "Светлина върху изкуството на здравословно хранене". Дребничката дама, събрала опит и знания от десетилетия, впечатли присъстващите с твърденията си, че човешкият организъм е една изключително умна система, която чудесно се грижи сама за себе си. Когато човек е здрав, няма нужда от никакви добавки. Да насочим усилията си в заздравяване и поддържане баланса на тялото и душата си, отколкото към купуване на добавки и витамини. Тя даде пример с болен от рак, на когото кръвните изследвания били в норма.

На фестивала имаше щандове и на натурална козметика, ново поколение машини за сокове и на природозащитни организации, защото здравето на човека е неделима философия от здравето на природата и животните, като част от нея, като "За Земята", Българско вегетарианско общество, "Дивите животни", Сдружение за дива природа "Балкани“, екологичният проект СИПИ.еу за поощряане използването на съдове за многократна употреба и др.

За лекционната част отговаряше издателство "Кибеа", чийто книги са в едната си част в сферата на осъзнания и здравословния живот.

Дошлите на фестивала обикаляха щандовете, дегустираха, хапваха, слушаха лекции, записваха си. Такъв е обичайният ред на промяната – започва се първо с теория – по-лесната част, а после следва практиката – по-трудното дело. Дали ще ни стигне мотивацията чутото и прочетенето да претворим в действие и да започнем да го прилагаме ежедневно – това вече зависи от всеки човек. Знанието ни беше дадено, на ход са нашите желания, воля и действия за промяна.

Очаквайте интервю със Стефка Реджилъс и видео откъси от лекциите на Барбара Рен и Стефка Реджилъс.

Сподели в: